A fitness felszereléseinek megfelelő gondozása

fitness felszerelés

Az új év már javában tart, és kétségtelenül az Ön edzőtermét is megrohanták már azok, akik úgy döntöttek, hogy idén újra formába lendülnek. A fitnessgépek karbantartása ezért minden eddiginél fontosabb.

Elősegíti a terem jobb vizuális megjelenését, megteremti a vendégek biztonságát és azt, hogy gépek a használat közben maximális hatékonyságot mutassanak.

Napi takarítási feladatok

Bár a legtöbb edzőtermi berendezés minőségi alkatrészek felhasználásával készül, a kopásuk egy idő után elkerülhetetlen, mivel az izzadság tönkreteszi a kárpitot. Ha azonban minden nap végén egy kis időt fordít a gépek tisztítására, és áttörli őket egy nedves ruhával, akkor egy ideig a kárpitok cseréjére nem lesz gondja.

Amennyiben viszont már végképp semmit sem tud ellene tenni, akkor érdemes a Mánia Fitness kárpitos műhelyéhez fordulni, hiszen prémium anyagok felhasználásnak segítségével gyorsan és precízen dolgozva új megjelenést adhatnak az Ön gépeinek és új lendületet a vállalkozásnak.

Heti takarítás és karbantartás

A heti takarításnak már kicsivel alaposabbnak kell lennie, és ezt az időt kihasználhatja akár a rendszeres karbantartás elvégzésére is, hogy meghosszabbítsa a edzőtermi berendezéseinek az élettartamát. A napi takarításhoz hasonlóan itt is fontos, hogy kerülje a keményebb tisztítószerek és vegyszerek használatát, és ragaszkodjon a puha törlőkendőhöz a felületi szennyeződések hatékony eltávolítása közben.

A berendezés keretét pedig érdemes bekennie szóróviasszal, hogy visszaállítsa az eredeti fényét, és hosszabb időre megvédje a korrozív folyadékokkal szemben.

Emellett javasoljuk még, hogy bizonyosodjon meg arról is, hogy a vezetőrudak mentesek-e a portól és az egyéb szennyeződésektől. Törölje át őket először egy száraz ruhával, majd permetezzen a kendőre egy kevés teflonpor és szilikonolaj alapú technikai sprayt, és menjen át vele ismét a felületen!

Végül tanácsos még a gépek lineáris csapágyait és a súlyait is letörölni. Ha az utóbbiról a fekete bevonat elkezdett lejönni, akkor használjon matt fekete fedőfestéket a hiba elfedésére. De arra is nagy az esély, hogy enyhe rozsda jelenik meg a felületükön.

Ilyen esetben permetezzen egy kevés rozsdaeltávolítót egy tiszta ruhára, és törölje át vele a súlyokat! Amennyiben pedig repedéseket vagy egyéb sérüléseket is lát rajtuk, akkor mindenképpen helyezze ki a használaton kívül táblát a gépre, és vegye fel a kapcsolatot a szállítójával új súlyok beszerzése érdekében!

Tartsa be a rendszeres tisztítási és ellenőrzési ütemtervet!

A fenti tippek remek kiindulópontot jelenthetnek az edzőterme felszereléseinek rendszeres tisztítási és ellenőrzési ütemtervének kialakításához, amely során semmiképpen se felejtsen el elvégzett ellenőrzésekről és karbantartásokról írásos feljegyzést vezetni.

Ez nagyban hozzájárul majd a gépek élettartamának meghosszabbításához, a terem vizuális megjelenésének javításához és a vendégek elégedettségéhez, ami pedig újabb és újabb klienseket jelenthet a későbbiekben.

Hirdetés (X)