A gyermek fejlődésének színtere – a gyerekszoba

gyerekszoba

Az otthon egyik kiemelkedően fontos területe a baba- és gyerekszoba, ahol gyermekeink fejlődését, pihenését és szórakozását egyaránt biztosítjuk. Nem csupán esztétikai szempontok szerint kell kiválasztanunk a berendezési tárgyakat, hanem a funkcionalitás és a biztonság is elsődleges szempontként jelentkezik.

A gyerekek a számukra vonzó és fejlődést támogató térben tudnak igazán kibontakozni. A mömax gyerekszoba berendezéséhez szükséges valamennyi eszközt felvonultatja kínálatában, így bárki könnyen előkészítheti a kicsik számára legoptimálisabb környezetet. Nézzük kicsit részletesebben a kiválasztás szempontjait és a lehetőségeket.

A legkisebbek számára

Az újszülöttek és az egy év alatti apróságok számára a legfontosabb a szerető és biztonságos környezet. A kicsik számára tervezett kiságyaknak a kényelem mellett tökéletes védelmet is kell nyújtaniuk. Alapvető elvárás, hogy a rácsos ágy több magasságban legyen állítható, így a gyermek növekedésekor mindig alacsonyabbra kerülhet a matrac. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy kimásszon vagy kiessen a baba az ágyból.

Az ágyrácsok egymástól való távolsága szintén meghatározó, hiszen azok megfelelő mérete biztosítja, hogy a gyermek feje, karja vagy lába ne szorulhasson közé. A legtöbb babaágyba kókuszmatrac kerül, mely elég keményen tartja a gyermek gerincét, mégis komfortos alvást biztosít.

Ahogyan növekednek…

A gyerkőc fejlődése során az igényei is változnak. A nagyobb gyerekeknek már szüksége van olyan térre, ahol elővehetik játékaikat. Ezért a kisebb alapterületű gyerekszobákban praktikus megoldásokra van szükség. A legtöbb bútoráruház kínálatában találhatunk fiókokkal, tárolórekeszekkel kiegészülő ágyakat, a nagyobb gyerkőcök számára pedig emeletes ágyat, melynek alján beépített polcok, szekrény és íróasztal is található.

A gyerekszoba nem nélkülözheti a puha szőnyeget, melyen a játék még izgalmasabb. A vidám mintákkal készülő szőttesek mellett kaphatóak városokkal, utakkal rajzolt szőnyegek is, melyeken a kisfiúk kedvenc autóikat tologathatják.

Nélkülözhetetlen játékok

Természetesen a gyermekek szobájából nem hiányozhatnak a játékok sem, melyek közül a plüssök minden korosztály és bármely nemű gyerkőc kedvencei. Természetesen a játékok tárolására is helyet kell biztosítanunk, ezért a gyerekbútorok között népszerűek a polcos szekrények és a gurulós tárolók is. Ezekben a gyerekek maguk is könnyen elrakhatják a játékaikat a nap végén.

A fiúk és a lányok körében is nagy kedvenc a babakonyha, amely teljes berendezésével, mű élelmiszerekkel kiegészülve sok tanulságot kínáló játék. Általa megtanulhatják a konyhai munkafolyamatokat és játszva sajátíthatják el a mindennapi élethez szükséges ismereteket.

Az apró méretű asztalszettek kiválóan alkalmasak arra, hogy a játék ebédet elfogyasszák. Tökéletesek arra is, hogy rajzoljanak, gyurmázzanak vagy legózzanak az asztal mellett a srácok.

Hirdetés (X)