A karikagyűrű anyaga: melyik az ideális választás?

gyűrű

A karikagyűrű kiválasztása komoly feladat, főleg, ha időtálló ékszert szeretnénk választani. A tökéletes karikagyűrű kiválasztásához érdemes tisztában lenni, hogy milyen lehet egy gyűrű anyaga, mérete és formája. Járjunk utána!

A gyűrű anyaga

A karikagyűrűk készülhetnek aranyból, platinából, nemesacélból, de népszerűek az ezüst eljegyzési gyűrűk is. A platinát a fehéraranyhoz hasonlítják, igazi különlegesség, azonban magas ára miatt kevesebben választják. Az arany sokáig megtartja a ragyogását, igazi klasszikus, éppen ezért gyakran ezt az alapanyagot szokták ajánlani.

A kínálat igen széles, ugyanis dönthetünk fehér, sárga, vörös arany gyűrű mellett is, a végeredmény minden esetben egy egyedi választás lesz.

A gyűrű stílusa

A gyűrű kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy ismerjük a menyasszony ízlését. Fontos, hogy olyan stílusú gyűrűt vásároljunk, ami összhangban van a hölgy személyiségével. Ajánlott összegyűjteni a legfontosabb információkat, ilyenek lehetnek a szívünk választottjának ruhatára, kedvelt színei.

Érdemes a munkájához és habitusához illő gyűrűt választani. Alaposan át kell gondolni a gyűrű anyagát, ehhez nyújtunk most segítséget.

Leggyakoribb karikagyűrű anyagok listája

Klasszikus sárga arany

A legnépszerűbb anyag a sárga arany, főleg azok számára, akik kedvelik a hagyományokat, és elegáns, időtálló, csillogó gyűrűt keresnek egy egész életre. Azok a hölgyek kifejezetten szeretik a sárga arany gyűrűket, akik nőiesek és kifinomultak.

Romantikus vörös arany

A sárga arany rézzel ötvözve egy vöröses-rózsaszínes árnyalatot kölcsönöz, amit vörös aranynak nevezünk. A rozé szín egyre több nőnek melengeti a szívét, ezért igazi romantikus eljegyzési gyűrűnek számítanak.

Ezüst

Az ezüst anyagú gyűrű puha, ezért könnyebben elveszítik a fényességüket, mint arany társaik. Ennek ellenére népszerű az ezüst karikagyűrű, vannak hölgyek, akik kedvelik a fehéres-szürkés színeket. Arany társaiknál alacsonyabb áron elérhetőek.

Fehérarany

Fehér eljegyzési gyűrű nem csak ezüstből készülhet, hiszen lehetőségünk van fehér aranyból is készíttetni. A fehér színű arany kedvelt nemesfém, gyakran díszítik gyémánt kövekkel. Ezüst csillogása elegáns és szolid kisugárzással ruházza fel viselőjét.

Platina

A platina karikagyűrűk prémium minőségűek, egyedülállóak, nagyon hasonlítanak a fehérarany gyűrűkre. Kifejezetten tartósak, nem lépnek reakcióba a vízzel, nem korrodálódnak. Gyönyörű időtálló ékszerek készülnek belőle.

Több különböző arany variációk

A többszínű arany ékszerek divatosak, többféle kombinációja ismert, akár a sárga-fehér, vagy a vörös-fehér. Aki igazán egyedi gyűrűt szeretne, az választhat háromszínű arany kombinációt is, ami igazán feltűnő és különleges.

Összegzés

A karikagyűrű jelképezi a hűséget és a szerelmet. Története egészen az ókorig visszanyúlik, és napjainkban is fontos szerepe van. Több különböző karikagyűrű anyagból választhatunk. Fontos, hogy azokat a szempontokat vegyük figyelembe a vásárláskor, amelyek a szívünk választottjának is fontos lehet. Találd meg a legideálisabb karikagyűrűt kínálatunkban!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)