A legelőnyösebb színek, amiket a gyerekek szobájában érdemes használni

ágynemű

Már bőven eltelt az az idő, amikor egy gyerekszoba és ruha vagy kék vagy rózsaszín. Nem muszáj ugyanis csak ebben a két árnyalatban gondolkodni, hiszen számos olyan van még, amiket bátran használhatunk egy ovis szobájában. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek azok, amikben bátran gondolkodhatsz.

Gyerekszoba színek

Jó kérdés, hogy mi a legjobb egy totyogónak vagy egy óvodás gyermeknek. Nem kell azonban túlgondolni a dolgokat, hiszen ha nem túl erős az árnyalat, akkor valószínűleg nem fogsz mellé lőni.

Ha tehát új otthonba költöztök, átalakítanád a lurkó lakrészét, akkor itt az ideje előkapni a színpalettát és kiválasztani a megfelelő változatot. A színek tekintetében nemcsak a falak jönnek szóba, hiszen ágyneműre ovis gyerekeknek is szükségük van, ami szintén nem lehet egy egyszerű fehér verzió.

Kutatások szerint a megfelelő színnek hatalmas szerepe van a gyermek életében. Ez ugyanis befolyásolja a hangulatukat, így sem a falak, sem a tapéta, sem pedig a bútorok nem lehetnek túlzottan élénkek. Ettől ugyanis nem fognak tudni pihentetően aludni, folyamatosan energizálja őket, ami sokszor nem túl pozitív.

Piros

Ez a szín nagyon stimuláló, sok tanulmány kimutatta, hogy a piros hatással van a légzésre és a szívritmusra. Akadnak olyan intézmények, ahol előszeretettel használják ezeket azért, hogy így növeljék meg a gyerekek fókuszáló képességét. Sokszor azonban megárt a sok, így maximum a kiegészítők terén érdemes ebben gondolkodni, esetleg egy-egy falrészben vagy mintában, de semmiképpen nem egy egész falban.

Zöld

A zöld mindig jó választás, hiszen nyugtató, közel tartja a gyerekeket a természethez, frissességgel látja el a szobát. Nem véletlen, hogy sok-sok óvodában találkozhatunk vele, hiszen ez fokozza a különféle képességeket. Ha tehát a lurkó a szobában tölti az ideje nagy részét és szívesen alkot, akkor nagyszerű választás lehet ez az árnyalat.

Mind minden hideg szín, minél sötétebb a zöld, annál sötétebb lesz maga a szoba is. Egy erdő vagy fenyő verzió azonban megfelelő választásnak bizonyulhat a legtöbb esetben.

Narancssárga

Bár a narancs élénk, mégis vidám, amiről több kutatás kimutatta, hogy fokozza a kommunikációt és a szocializációt. Olyan gyerekek számára tehát, akik nem szívesen mennek társaságba, remek megoldás lehet ezzel kihúzni egy kicsit őket a saját világukból.

Emellett az árnyalatnak köszönhetően az ovisok hajlamosabbak lesznek együttműködni, magabiztosabbá válnak az élet minden területén. Ne legyen azonban túlzottan stimuláló, ugyanis azzal ellentétes hatást érhetünk el. A legjobb tehát a lágyabb tónusok alkalmazása, így biztosan nem lőhetsz mellé.

Összegezve: A megfelelő színek használata a gyerekszobában tehát rendkívül fontos. Mindegy, hogy mennyire szeretnél élénk árnyalatot, mindig törekedj arra, hogy az adott változatból igyekezz lágyabb tónust használni. Egy zölddel, egy óvatosabb narancssárgával biztosan nem lesz gond.

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Huy Nguyen