A pohár, mint csomagolás – az italok természete

italok és poharak

Inni általában társaságban szoktunk, gyakran meghívjuk egymást egy italra, elfogadunk egy meghívást egy italra, és sosem a nedűn van a hangsúly, hanem a társaságon, az együtt töltött időn, a beszélgetésen.

A napi kötelező vízivást is igyekszünk a kedvenc pohárból inni, hogy legyen valami spilje. Adunk valamit, kapunk valamit, az ital az ürügy, a pohár a csomagolás.

Hidratáljunk pohárral

Nem véletlenül olvasunk lépten-nyomon arról, hány pohár vizet kell inni naponta testsúlytól, életkortól és nemtől függően. Rengeteg applikáció is készült azért, hogy emlékeztessen minket a nap különböző pontjaiban: hidratálni kell.

Emeljük egy kicsit stylishabb szintre a hidratálást.

Szerezzünk többféle méretű, de azonos színű és anyagú poharat vagy akár teljes pohárkészletet és ezzel egyszerre két dolgot is megoldottunk a téma körül. Szenteljünk egy teljesen különálló polcot a tárolásukra, szép dekor lehet a konyhánkban. A különböző formák általában különböző funkciók szerint is változnak.

Trükközhetünk azzal, hogy ha minden poharat csak vízivásra is használunk és jól számoljuk ki, a különböző űrtartalmakból estére összejön a napi két liter folyadék. Még a tisztításuk is megoldódik szinte magától, ha rendszeresen használjuk őket.

Egy másik módszer lehet, ha a lakás általunk érintett pontjait dekoráljuk különböző poharakkal. Jártunkban-keltünkben a nap teendőit végezve egy feltűnő pohár felhívja a figyelmünket a célunkra. Ha nagyon megszokjuk a látványát, váltogassuk őket.

Pohárszettek piros betűs ünnepekre

Jólétünk szempontjából nem elhanyagolható társaságban lenni, ünnepelni. Milyen csomagolásban adjuk az ünnepet vendégeinknek? Ezekre az alkalmakra ne spóroljuk meg a pohárszettek beszerzését.

A különböző italokat kínáljuk azoknak megfelelő poharakban, emeli az esemény hangulatát, ha vörösbort vörösboros pohárba, fehér bort fehérboros szettbe, hosszú italokat long drink poharakba töltsük.

Más az íze a whisky-nek, ha nem vizespohárban, hanem az azt megillető whiskyspohár készletben kínáljuk, sőt, ha kristály üvegből öntjük ki, meg is adtuk a módját. Ugyanígy meg kell adni a pezsgőnek is, ami jár, ezt ugyanis nem lehet csak pezsgőspohárból inni.

Klasszikusan elegáns, ha egy szett különböző poharai csillognak sorjában az ünnepi asztalon, ez az odafigyelés a vendégeink hangulatára is kihat majd.

Színekkel az egyhangúság ellen

Azt a jelenséget ismeri mindenki, amikor egy baráti társaság otthonaiban ugyanazzal a két-három fajta pohárszettel találkozunk, együtt törjük együtt pótoljuk jeligére.

Szerencsére, ha aktív vendégfogadók vagyunk, a törött poharakat kellemes mellékhatásként kezeljük, a történeteink részeivé válnak, és jó alkalmat teremtenek a frissítésre is.

Válogassunk bohém színek és formák között, ebben az esetben ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy makulátlan áttetsző kristály pohárból igyunk – válasszunk megfelelő poharakat az online boltokból, ahol ugyanakkor megfelelő választák van a férfiaknak való ajándékokból is. Legyünk bátran egyedi és színes partiszervezők, ezt az üzenetet pedig vigyék a poharaink.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)