A szolárlámpák előnyeit neked is érdemes kihasználnod

szolárlámpa

A szolárlámpák előnyeit megismerve te is gyorsan elhatározásra fogsz jutni és gondoskodsz a mihamarabbi beszerzéséről. Miért? Mert érthető módon te sem akarsz este munka után hazaérve a sötétben tapogatózva eljutni az utcai kaputól a bejáratig.

A szolárlámpák fénye utat mutat a sötétben

A szolárlámpák vagy napelemes lámpák az Alkonylámpa webáruházban is széles választékban állnak a rendelkezésedre. Számos más kültéri lámpa társaságában, hiszen itt a kerti lámpák más típusai is fellelhetőek: az állólámpák, kandeláberek, reflektorok, falikarok és a teraszon oly jól érvényesülő mennyezeti lámpák is.

Hogy miért olyan népszerűek a szolárlámpák? Mi jellemzi a működésüket, milyen előnyöket tartogatnak? Számos kérdés felmerül ezen világítástechnikai eszközzel kapcsolatban, ami természetes. Azonnal érkeznek is a válaszok!

Hogyan működnek a szolárlámpák?

A szolárlámpa működési elvének alapja egy kicsit fizika, egy kicsit kémia. Működéséhez olyan alkotórészek szükségesek, mint a formáját adó búra és váz, a vezérlő elektronika, a fényforrás, az akkumulátor és a fotovoltaikus panel. A fotovoltaikus panelben a napfény hatására kémiai folyamatok mennek végbe, aminek eredményeképpen elektromos energia keletkezik.

A keletkező energia az elektronika közreműködésével az újratölthető akkumulátorban tárolódik, a vezérlőegység pedig a töltést és a ki-bekapcsolást szabályozza. Amennyiben a beérkező fény alacsony szintet ér el, akkor a vezérlőegységnek a fényérzékeny panel jelet ad. A vezérlőegység az elraktározott energiát automatikusan aktiválja és a lámpa világítani fog. A napelemes lámpák használata nagyon egyszerű és energiatakarékos megoldás.

Milyen típusai vannak a szolárlámpáknak?

A napelemes lámpáknak többféle típusa létezik, így mindenki az igényeinek legmegfelelőbb változatot tudja kiválasztani és használni.

Vannak:

  • Földbe szúrható iránylámpák – talán ezek a leggyakrabban használt szolárlámpák. Ezen napelemes LED fényekkel megvilágíthatod a járdát, a kerti ösvényt, kijelölheted vele a garázsig vezető utat. Előnyük, hogy nagyon gyorsan telepíthetőek, szükség szerint akár át is helyezhetőek.
  • Házszámvilágítások – ezek is nagyon népszerű megoldások, alkonykapcsolóval vannak ellátva. Segítenek abban, hogy a futárok, a mentősök könnyebben megtalálják, hogy hol laksz.
  • Szolárlampionok – nemcsak fényt adnak, hanem szép dekorációs elemként is funkcionálnak.
  • Hordozható kültéri szolárlámpák – ezeket akkor és oda viszed, amikor és ahova csak akarod.

A szolárlámpák verhetetlen előnyei

A szolárlámpáknak számos olyan előnye van, ami miatt érdemes befektetni a beszerzésükbe:

  • Energiatakarékosak, ingyen energiát (napenergia) használnak
  • Nem igényelnek vezetékelést, hálózati csatlakozást, így szakember közreműködését sem
  • Környezetbarát megoldást jelentenek
  • LED fényforrást tartalmaznak, így annak az előnyeit is kiaknázhatod

Szerezz be te is szolárlámpákat, ne hagyd ki ezt a ragyogó lehetőséget!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)