Akkus fúróval minden egyszerűbb

akkus fúró

Az akkus fúró technológiája egyértelműen felülkerekedett a vezetékes változatokén. Manapság pedig már teljesen általánosnak számít egy ilyen szerszámgép, ami nemcsak az ezermesterek gyűjteményében foglal helyet. Nem meglepő módon sok háztartásnak is az egyik nélkülözhetetlen eszközévé avanzsált az akkus fúró.

Könnyebb hétköznapok akkus fúróval

Az otthoni felhasználás tekintetében ezek az előnyök a legáltalánosabb feladatoknál is megmutatkoznak. Egy bútordarab össze- vagy szétszerelésével nem kell órák hosszat babrálnunk, hiszen a kis marokszerszámmal pillanatok alatt végezhetünk a fúrással, csavarozással. Ha megtámogatjuk egy több darabból álló bitkészlettel, akkor nincs olyan csavar, ami ellent tudna állni a teljesítményének.

Persze az akkus technológia már önmagába véve hatalmas előny, hiszen bárhol és bármikor használható, fix áramforrástól függetlenül. Szuper! Akkor vegyük is meg az első gépet, amit megpillantunk! Viszont, ha jobban beleássuk magunkat az akkus fúró világába, akkor hamar rá fogunk döbbenni, hogy milyen sokféle változat közül válogathatunk.

Ezért fontos, mindig az adott feladathoz mérten kiválasztani a szerszámot. Amennyiben a fent említett bútoros példából indulunk ki, akkor egy kisebb teljesítményű, kompakt méretű eszközre lesz szükségünk, a könnyebb kezelhetőség érdekében. De, ha komolyabb fúrási, csavarozási feladatokra keresünk gépet, akkor egy 12V-18V-os változattal érdemes felszerelkeznünk, nem beszélve a 36V-40V-os változatokról.

Akkus fúró megbízható forrásból

Nincs miért kertelni, egy Makitával nem nyúlhatunk mellé. Akármelyik modellt vizsgáljuk meg, egyértelműen látható, hogy a gyártó a tervezéskor figyelembe vette, hogy mennyire fontos a felhasználói élmény, amit a termék nyújt. Megbízhatóak, kényelmesek, ergonomikusak és számos technikai újítással rendelkeznek. Nem túlzás azt állítani, hogy az akkus fúrók úttörőinek számítanak a Makita modellek az akkuk és a gépek funkciói tekintetében egyaránt.

Akkus fúró többféle anyaghoz

Az akkumulátorok és a szénkefementes motorok együttes teljesítményéből fakadóan aligha van olyan anyag, ami előtt meg kéne torpannunk. Persze ehhez szükség van a megfelelő fúrószárra is, de akár téglát, fát, fémet, csempét, műanyagot, járólapot is fúrhatunk egy akkus fúróval.

Ez alapján már könnyű elképzelni, hogy milyen változatos felhasználást tesz lehetővé, hiszen az asztalosoktól kezdve a hidegburkolókon át egészen a barkácsmesterekig mindenkinek ott lapul az eszköztárában valamilyen formában. Nem véletlen, hogy minden háznál jól jön, még akkor is, ha csak egy polcot szeretnénk felfúrni a falra.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)