Ami valakinek szemét, az másnak kincs

régiség felvásárlás

A gyűjtők mindenféle régi tárgyakra képesek pénzt kiadni, amelyek érzelmi kapcsolatot ébresztenek fel saját gyermekkorukról. Ezek lehetnek festmények, játékok, kedvenc videókazetták, de akár olyan első kütyük is, amelyek valaha voltak.

A régiségek egyesek számára hatalmas értéket képviselnek, míg mások szeretnének megszabadulni minden ilyen holmitól. Mindkettőre van lehetőség!

Sokan meglepődnénk, ha tudnák, hogy mennyi olyan dolog van a padlás mélyén, amelyek egy vagyont érnek. Mivel a régiség felvásárlás fénykorát éli, így egyre több olyan tárgy kerül elő, amelyet egy kereskedő örömmel fogad.

Igazából bármely otthonban lehetnek olyan dolgok, amelyekről azt gondoljuk, hogy semmit sem ér, de a valóságban komoly összegért eladható.

Íme, a legkeresettebb régi tárgyak!

Érmék

A pénz pénzt hozhat, hiszen az érmék mindig is a gyűjtők kedvenc tárgyai voltak. Ezért csak örülhet, ha van különleges érmegyűjteménye, amelyet családi örökségként adtak át Önnek.

Bakelitlemezek

A legtöbben megszabadultak bakelitlemez-gyűjteményeiktől, és rohantak a technológia felé a 80-as években, amikor a CD lett a zenehallgatás legújabb formája. Ma a bakelitlemezek visszatértek. Sok neves előadó adja ki új albumait bakelit és hagyományos formátumok mellett. Vannak bakelitlemezek, amelyeket lenyűgöző összegekért lehet továbbadni.

Porcelán és ezüst edények

Ezek mindig jellegzetesek, szinte azonnal meg lehet állapítani készítőjét, a dátumot és a helyet. A minőségi kerámiák hátulján mindig van egy pecsét, amivel ellenőrizhető, hogy mikor és hol készült, és mennyit ér.

Könyvek és képregények

Az eredetileg pár forintért vásárolt képregények most rendkívül sokat érhetnek, főleg egy igazi rajongó számára. Akárcsak a gyerekkönyvek, amelyeket anno dédszüleink olvastak, és nem készült belőlük újabb kiadás.

Bútorok és világítótestek

Értéket nem csak a korábbi évszázadok gyűjthető régiségei adnak. Mivel a vintage termékek rendkívül népszerűvé váltak a lakberendezésben, egy régi asztal vagy lámpatest az 1920-as évekből igen értékes lehet.

Festmények

Nézzen körül a házban, és próbálja kitalálni, mely festmények vagy rajzok lehetnek értékesek. Egyes festmények és rajzok, amelyek 50 évvel ezelőtt a házakat díszítették, ma felbecsülhetetlenek. Nem beszélve ismeretlen festők időközben népszerűvé vált alkotásairól. A nagymama padlásán hagyott festmény, azonnal készpénzt hozhat a hagyaték felvásárlás során.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)