Csak tiszta fürdőszobában lehet megtisztulni!

fürdőszoba

Bizonyára mindenkinek akadt már olyan meglehetősen kellemetlen élménye, amikor olyan helyen kellett zuhanyozni, ahol a tisztaság nem volt épp jellemző. Sajnos nem mindenki ügyel egyformán a tisztálkodásra alkalmas helyiség tisztaságára, éppen ezért roppant kínos tud lenni, ha olyan helyen vagy kénytelen mosakodni, ahonnan – hiába is fürödtél le – olyan érzettel távozol, mintha koszos volnál.

Hogy nálad ez semmiképpen se fordulhasson elő, olvasd el mai cikkünket, ugyanis olyan tippekkel ismerkedhetsz meg, amelyek segítségedre lesznek abban, hogy minél higiénikusabb legyen az otthonod ezen része.

A higiénia rendkívül fontos

A fürdőszobában a higiénián túl a biztonság is nagyon fontos, ezért a rendszeres takarítás mellett az UDOOR fürdőkádajtó blogját érdemes olvasgatni, ahol szó esik többek között a fürdőkádajtó beépítéséről is. Ez ugyanis gondoskodik arról, hogy minél kisebb balesetveszélynek tedd ki magad, amikor be- és kiszállsz a fürdőkádadból.

Alapvető feltételezés, hogy az időseknek van erre igazán szükségük, de mindenkinek jól jön a biztonság, hiszen az otthoni balesetek java része épp fürdés és zuhanyzás előtt, közben vagy után történik.

De térjünk csak vissza a tisztaságra, hiszen valamilyen szempontból az is a biztonság része, mivel számtalan fertőzés melegágya lehet egy nem megfelelően tisztán tartott fürdőszoba.

Mit tehetsz a tiszta fürdőszobáért?

Néhány alapelvet érdemes betartani és követni, hogy minél könnyebb dolgod legyen, és ne csupán a takarításról szóljon az otthon töltött idő.

  1. Vigyél rendszerességet a takarítási rutinodba, tervezd meg, mi az, amit naponta, hetente vagy kéthetente csinálsz.
  2. A megfelelő tárolással sokat tehetsz a tisztaságért, hiszen sokkal gyorsabban végzel a rendrakással és tisztítással, mintha minden szanaszét heverne.
  3. Mindig a célnak megfelelő tisztítószert használd, hogy biztosan elérd azt az eredményt, amit szerettél volna.
  4. Alkalmazhatsz házi megoldásokat is, de járj utána, mi mire jó: a szódabikarbóna például kiváló fertőtlenítőnek, de alkalmatlan vízkőoldásra.
  5. Ha túl későn álltál neki az alapos takarításnak, és már megsárgultak a csempéid, használj a mérgező vegyszerek helyett terpentint; a jövőben viszont inkább a megelőzésre helyezd a hangsúlyt.
  6. A fugáról se feledkezz meg: kiváló házi praktika a szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid keveréke.
  7. A lefolyókról sem illik megfeledkezni, hiszen egy dugulás rém kellemetlen és akár költséges is lehet.
  8. Végezetül nem szabad megfeledkezni a fürdőkádajtóról sem, hiszen a lerakódott szappan és vízkő jócskán rondít az esztétikus megjelenésén: a mosogatószer tökéletes megoldás lesz, majd szárazra törölve ablaktisztítóval fejezheted be a gondoskodást.

Legyen a fürdőszobád tökéletes!

Ahhoz, hogy komfortosan érezd magad a bőrödben és az otthonodban, elengedhetetlen a tiszta és biztonságos fürdőszoba, amely a megfelelő takarítási rutin kialakításával és a kádajtó beépítésével érhető el.

Kép forrása: Furdokadajto.com

Hirdetés (X)