Egy esztétikus faház kialakításához egyszerűen beszerezhetjük a szükséges alapanyagokat

kerti faház

Itt a nyár, rengeteg időt tölthetünk a kertben és a szabadban. Aki home office-ban dolgozik, könnyedén megteheti, hogy a munkaidőt is odakint tudja le. A tűző napsugarak elől olykor érdemes menedéket keresni, amire tökéletes megoldás lehet egy faház. De akár egy pavilon is bőven elegendő lehet a feladatra.

Ha igazán tartós eredményt akarunk: faházprofilok használata

A Káplár fatelepen kapható faházprofilok kínálatában többféle méret és alapanyag közül lehet választani. De egyáltalán miért olyan fontos ennek az elemnek a használata? Mit lehet belőle készíteni? A nyári tűző napsugarak elől érdemes elbújni, pláne a legmelegebb órákban.

Ellenkező esetben könnyedén leéghetünk, a magas UV-sugárzás a bőrnek és az egészségnek sem tesz jót. Délelőtt 11 és délután 4 óra között sokkal jobb az árnyékban tölteni az időt. A bőrünk és az egészségünk is hálás lesz a figyelemért.

Ha mindenképpen a szabadban szeretnénk maradni, akkor a legjobb megoldás erre egy kerti ház vagy pavilon. Viszonylag egyszerű építményekről beszélünk, amit bárki el tud készíteni, pláne, ha szeret barkácsolni. Ahhoz, hogy a végeredmény tartós legyen, különböző kiegészítő elemeket is érdemes használni.

Ezek közé tartoznak a faházprofilok is, amelyeket homlokzatok, külső falak burkolására is lehet alkalmazni. Ugyanúgy ajánlottak pavilonhoz és kerti házhoz is, mivel az egész szerkezet ellenállóbb lesz az időjárás viszontagságaival szemben. Kerítést, garázskaput és ajtót is lehet belőle készíteni. Mivel elég vastag, tökéletes választás kültéri felhasználásra.

Esztétikai szempontból is érdemes használni, ha olyan felületet akarunk létrehozni, ami faházra vagy gerendaházra emlékeztet. Mind a borovifenyő, mind a lucfenyő tökéletes alapanyag, ami hosszú távon is tartós, lakkozással, festéssel és olajozással az élettartama is nagymértékben megnövelhető.

Többféle méret, vastagság közül lehet választani

A leggyakrabban a 24x116x4000 milliméteres lucfenyő faházprofil kerül a kosárba, de emellett elérhető még 19×116 milliméter keresztmetszettel rendelkező borovifenyő is. Előbbi “A/B” minőségi besorolással rendelkezik, utóbbi pedig “B/C”-vel.

Vásárlás előtt mindenképpen pontosan tervezzük meg és számítsuk ki, hogy mennyi anyagra lesz szükségünk a szerkezet elkészítéséhez vagy az adott felület lefedéséhez.

Ideális választás mindenkinek

A faházprofilok segítségével plusz védelmi réteget húzhatunk fel az egyes építményekre, de önmagukban is megállják a helyüket. Nem hiába ajánlott például garázskaput vagy kerítést készíteni belőlük. A használatuk egyszerű, könnyedén lehet őket rögzíteni, és minden szükséges kiegészítőt, csavart és szerszámot megrendelhetünk az internetről.

A faházprofilokkal történő munkához nem feltétlenül kell szaktudás, de ha biztosra akarunk menni, még a munkálatok megkezdése előtt, a tervezési szakaszban egyeztetünk egy szakemberrel.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)