Elektromos fűkaszával a gondozott kertért

elektromos fűkasza

A sokszínű technikai megoldásoknak hála, van miből válogatni, ha a kert rendbetétele a cél, amit természetesen egy elektromos fűkasza segítségével is megtehetünk. Persze ott vannak még a benzines, no meg az akkus változatok is. Már csak azt érdemes eldönteni, hogy melyiknek milyen esetben érdemes bizalmat szavazni.

Jó a háznál az elektromos fűkasza

Legalábbis mindenképp hasznos olyan helyen, ahol számíthatunk az áramellátás nyújtotta kényelmi funkciókra. Enélkül nem csak a fűkaszánk, hanem más elektromos berendezés sem fog működni. E tekintetben az udvar, egy kisebb méretű kert rendbetételéhez ez a leggazdaságosabb megoldás az eszközök terén, amit csak találhatunk.

Még az olyan neves gyártók is, mint a Makita, kedvező áron kínálják az elektromos szegélynyírókat, amik olykor átmenetet jelentenek a fűkaszára hajazó tulajdonságaikkal.

Ennek kapcsán felmerül egy újabb kérdés, mégpedig az, hogy mikor beszélhetünk szegélynyíróról és mikor fűkaszáról. A nagyobb teljesítmény és a gép kialakítása, a kiegyensúlyozott kivitelezés a fűkaszákra jellemző, legyen szó elektromos, akkus vagy benzinmotoros változatról.

Ezeket eleve a magasra nőtt növényzet méretre vágására tervezték. A segítségükkel egy nagyobb területet lehet megtisztítani. A szegélynyírók, amolyan precíziós szerszámok, amik szerényebb mérettel, súllyal és teljesítménnyel rendelkeznek.

A szóban forgó szerszám a nehezen hozzáférhető helyeken, a kerítés tövében, a fák törzse körül kinőtt, lágyszárú növények eltávolítására szolgál.

Az elektromos fűkasza még önmagában nem elég

Ha nem kizárólag az udvar felét kívánjuk megtisztítani, akkor érdemes beszerezni egy megfelelő méretű hosszabbítót is, mivel ettől függ, hogy mekkora hatósugárban végezhetjük a munkát.

Ha már erről is gondoskodtunk, akkor lássuk milyen extrákat kínál egy modern elektromos fűkasza. Ilyen például a több fokozatban állítható szárhossz, amivel könnyedén a testmagasságunkhoz igazíthatjuk az eszközt a kényelmes és hatékony használat érdekében.

A védelmünkről a biztonsági kapcsoló megléte gondoskodik. Ez azt jelenti, hogyha azt bekapcsoláskor nem tartjuk lenyomva, a gép nem fog bekapcsolni, így elkerülhetjük, hogy véletlenül beinduljon és balesetet okozzon. Az elfordítható fogantyúval többféle pozícióban vághatunk a körülményeknek megfelelően.

A Makita például dupla szigetelést használ, ami alacsonyabb zajszintet és nagyobb ellenállóságot eredményez a nedvességgel, porral, fizikai behatással szemben.

Egy ilyen minőségi kerti szerszámgéppel kétségkívül sokkal kényelmesebb, élvezetesebb és gyorsabb a munkavégzés.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)