Esküvői szolgáltatások, amiket a násznép is imádni fog

esküvő

Minél változatosabb, személyre szabottabb az esküvői program, annál jobb. Ennél már csak egy dolog teszi még színvonalasabbá az eseményt, a násznép felé tanúsított figyelmesség. A nagy nap forgatókönyvét ezért célszerű úgy összeállítani, hogy a szolgáltatások a szórakoztatás mellett segítséget is nyújtsanak. Mire gondolunk pontosan? Cikkünkből máris kiderül!

Modern esküvői ötletek: így lesz a nagy nap mindenki számára felejthetetlen

Az első és legfontosabb, hogy a nagy nap a menyasszony és a vőlegény számára legyen a legtökéletesebb. Viszont ez csak akkor valósul meg, hogyha a szeretteik és a velük ünneplő tömeg is önfeledten tudja élvezni a programot.

A következő szolgáltatásokkal nem csak élményt és felejthetetlen pillanatokat biztosíthatunk a vendégek számára, de abban is segíthetünk nekik, hogy akár órákig csak a táncra legyen gondjuk.

Gyereksarok kialakítása a legkisebbek szórakoztatására

Kisgyermekes családként érkezni egy esküvőre igazi kihívást jelent a szülők számára. Egy teljes napig lekötni a kicsit egy olyan helyen, ahol rengeteg impulzus éri, nem kis feladat. Emiatt az apukák és az anyukák gyakran lemaradnak például a közös táncról, a tortafelvágásról, hiszen soha nem lehet tudni, hogy a család legkisebb tagjának épp mikor és mire lesz szüksége.

Szuper megoldás erre egy olyan játszósarok kialakítása, ahol a gyerekek kedvükre rajzolhatnak, színezhetnek, kreatívkodhatnak. Így ha nem is végig, de legalább egy kis időre a szülőknek is marad idejük az önfeledt bulizásra, miközben a kicsik is remekül érezhetik magukat.

Szerencsére ma már több cég is foglalkozik kifejezetten esküvői gyereksarkok kialakításával; ajánlataik a legtöbb esetben teljesen személyre szabhatók. Egy egyéni programcsomag összeállításakor ki lehet választani, hogy milyen típusú foglalkoztatások legyenek, hány órán keresztül tartsanak, stb. Így az árak is változók lesznek, de legalább már a szervezés közben kiderül, hogy mi fog beleférni az esküvői keretbe.

Kutyaszitter a nagy napon

Napjainkban a kutyusok is teljes értékű tagjai a családnak. Mivel a házasságkötések egy teljes napot felölelnek, a gazdiknak megoldást kell találniuk a kiskedvencük szittelésére, ha végig maradni szeretnének.

Akinek van egy négylábú barátja, pontosan jól tudja, hogy ez nem mindig könnyű feladat, hiszen a kutya mellett sokszor nem elég ott lenni, meg is kell érteni őt. Ha tehát azt szeretnénk, hogy a kutyaőrült barátok és családtagok még a hajnali órákban is velünk maradjanak, akkor érdemes nekik is kedvezni!

Bár Magyarországon még nincs nagy kultúrája az esküvői kutyaszittelésnek, szerencsére akad rá példa. Egyre több tréner vállalja, hogy a nagy napon – az esküvői helyszín egyik elkülönített részén -, vigyáz a meghívottak vagy épp a házaspár kiskedvencére. Így mindenki nyugodt maradhat, mi több, a legjobb négylábú barátjával bulizhat!

Egy szó mint száz, célszerű elgondolkodni az esküvői kutyaszitter alkalmazásán. Különösen akkor, hogyha a legtöbb kutyás vendég az ország egy távoli pontjáról vagy külföldről érkezne haza a nagy nap miatt.

Tudatos étel– és italkínálat összeállítása

A násznép felé tanúsított figyelmünk az étel– és italkínálatban is megmutatkozhat. Elsősorban itt arra gondolunk, hogy az esküvői menüt nem elég változatosan összeállítani, de olyan alternatívákat is illik kínálni, amik a különböző egészségügyi szempontokat is figyelembe veszik.

Ma már egyre többen küzdenek például valamilyen ételallergiával. A teljesség igénye nélkül gyakori probléma a laktóz-, tejfehérje-, tojás- és gluténérzékenység. Van, hogy egyeseknek a különböző allergiatípusok közül egyszerre többel is meg kell birkózniuk, ami miatt egy rendezvényen gyakran kimaradnak a legjobb falatokból.

Ezért az esküvő napjára ajánlott mindenmentes opciókat is kérni, hogy senki számára ne jelentsen problémát az étkezés. Ugyanez igaz az italkínálatra is, hiszen sok alkohol tartalmaz például glutént, míg a kávékhoz sokszor nincs alternatív tej. Legyünk tehát körültekintőek, már az esküvő előtt mérjük fel a násznép tagjainak személyes igényeit!

A szolgáltatók kiválasztásakor is fontos az első benyomás

Amikor egy esküvői  ötlet megtetszik, nem marad más hátra, mint megtalálni azt a szolgáltatót, aki a vágyakat professzionális színvonalon teljesíti. Időspórolás miatt az internetes keresést sokszor rövidre zárjuk és az első találat lekattintása után döntünk.

Bár jól tudjuk, hogy a tökéletes esküvő megszervezésekor nem mindenre jut 100%-os figyelem, de a szolgáltatók esetén nem érdemes elhamarkodottan dönteni. Egy gyerek-, de egy kávésarok kialakításakor is ugyanolyan fontos, hogy kinek a kezébe adjuk a feladatot – legyen szó a munka színvonaláról, a szolgáltatás díjáról, és így tovább.

Ezért mielőtt választunk, a kivitelező cégekkel is ajánlott személyesen találkozni és megbeszélni a részleteket. Egyrészt ilyenkor is számít az első benyomás, másrészt így biztos nem kell majd rejtett költségek miatt aggódni.

Kép forrása: Freepik.com