Ezeket a lakberendezési hibákat ne kövesd el!

lakberendezési hibák

Egy jól berendezett otthon, ami a saját ízlésünket tükrözi, elképesztően sokat ad a komfortérzetünkhöz. Azonban a lakberendezés nem hiába szakma, számos apró nüanszból áll. És sajnos gyakran előfordul, hogy egy nagy lelkesedéssel, de kevés hozzáértéssel berendezett otthon bosszúságot okoz, vagy egyszerűen nem sikerül olyan jól, mint ahogy szerettük volna.

A továbbiakban összeszedtünk néhány gyakori hibát, amit, ha észben tartasz, jobb végeredményt fogsz kapni!

Nem megfelelő megvilágítás

A megvilágítás soktényezős történet. Számolnunk kell a nyílászárókon bejövő fény mennyiségével, illetve a szoba színvilágával egyaránt. Sajnos könnyű abba a hibába esni, hogy nem a megfelelő színhőmérsékletű izzót vesszük, és túl hideg, vagy meleg lesz a helyiség este, de a túl sok / kevés megvilágítás is nagyon rontja az élményt.

Ki szeretne egy olyan nappaliban tévézni a kanapén, ami olyan világos, mint egy kihallgatóterem? A nagyobb helyiségeknél érdemes több fényforrást is használni, mert egyenletesebb, természetesebb hatást érhetünk el.

Ferdén felrakott képek

Az egyik legzavaróbb, ámde legkönnyebben elkerülhető hiba. Mivel a nagyobb képek felakasztásakor szabad szemmel nem látjuk rendesen vízszintes-e, könnyen csálén maradhat, főleg, ha nem segít senki az igazításban. A legbiztosabb megoldás persze egy egyszerűbb lézeres szintező használata, amivel nemcsak megigazíthatjuk a képeket, de a különféle bútorok síkjait is összehangolhatjuk egymással.

lakberendezési hibák

Kép forrása: Freepik.com

A kényelem elhanyagolása

A lakberendezésben nemcsak az esztétikum jelenti az egyedüli fontos szempontot. Hiába nagyon divatos vagy modern egy fotel, ha nem szeretünk ráülni, mert kényelmetlen. A legjobb, ha minél több időt szánunk rá, hogy a számunkra szimpatikus bútordarabokkal ismerkedjünk, hogy biztosra mehessünk. Kicsit olyan ez, mint a cipőválasztás és ezt sem érdemes elkapkodni!

Tömött, kaotikus könyvespolcok

Mindnyájunknak megvan a kép, amikor belépünk egy nappaliba, és egy óriási könyvespolcon jobbra-balra hevernek a különféle méretű könyvek, hanyag, esetleges hatást keltve. Ha direkt szórakozott professzorként akarjuk magunkat beállítani, akkor nincsen ezzel gond, de ha szeretnénk egy harmonikusabb összképet létrehozni, akkor több tudatosságra lesz szükség.

A könyvespolcok és a könyvek alapvetően remek lakberendezési elemek, de észben kell tartani, hogy a sok különböző szín és méret miatt túl csiricsáré hatást hozhatnak létre. Érdemes tehát csak annyi könyvet feltenni egy polcra, amennyi felfér rá, és azokat is lehetőleg szép rendben: így lehet a könyvespolc igazi díszítőelem.

lakberendezési hibák

Kép forrása: Freepik.com

Túl sok vagy kevés bútor

A bútorok mennyiségével is érdemes óvatosan bánni. Ha túl kevés bútorunk van, nagyon spártai hatást kelthet a szoba, ha pedig túl sok, akkor zsúfoltnak tűnik, és nem fogjuk igazán komfortosan érezni magunkat benne. Mint mindenben, itt is az arany középutat érdemes követni, és ez igaz a bútorok elrendezésére is: ha lehet, ne állítsuk az összeset a fal mellé, hanem hozzunk létre egy változatosabb, de azért átlátható teret!

Szerszámokra van szükséged a lakberendezéshez? Segítünk!

A lakberendezés a megfelelő szerszámok nélkül elképzelhetetlen. Egy létra, egy fúró, vagy a korábban emlegetett szintező nélkül nehezen fog minden a helyére kerülni. Ha szeretnéd könnyen letudni a vásárlást, keresd fel a Zákány Szerszámház webshopját, ahonnan az összes szükséges eszközt kényelmesen megrendelheted!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)