Hasznos ajándékok férfiaknak: amikre tényleg szükségük van

Hasznos ajándékok férfiaknak

Nem könnyű ajándékot találni férfiaknak. Olyat, ami nemcsak a polcon porosodik, hanem hasznos is. Érdemes ezért különböző szempontok, alkalmak szerint csoportosítani a meglepetéseket. Legyen szó szülinapról, névnapról, évfordulóról, vagy éppen apák napjáról.

A hasznos ajándék titkai

Bizonyára sokaknak fejfájást okoz például karácsonykor, hogy milyen ajándékot vegyünk. Biztos tetszeni fog neki? Vajon hasznát veszi? Több esetben nem is igazán tudjuk, mire vágyik az illető. Ilyenkor pedig jönnek az ún. „pánik megoldások”, mint a dezodor és társai. Márpedig szeretnénk valami értékállót, különlegeset adni. Egy ajándék akkor hasznos, ha

  • funkcióját tekintve használható a mindennapokban (pl. okosóra, technikai eszközök),
  • szórakoztató értékkel bír (pl. valamilyen hobbihoz kapcsolódó tárgy), vagy valamilyen
  • belső jelentéssel bír (személyre szóló képkeret, közös emlék, ajándék évfordulóra stb.).

Egy férfinak alapvetően sokkal nehezebb hasznos ajándékot választani, mint egy nőnek, mivel ők sokkal inkább a funkcionalitást keresik.

Hasznos ajándékok férfiaknak

Sokféle módon megtalálhatjuk azt a fajta hasznosságot, amivel nemcsak egy általános, sablonos ajándékot adunk, hanem valami tartósat, minőségit. A helyzet pedig nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik: gondoljunk csak a legegyszerűbb témákra, amelyek a férfiak többségét lázba hozzák, mint az autók, a foci, az okoseszközök vagy akár valamilyen jó minőségű alkohol. Ne is raboljuk tovább a szót, nézzük, melyek lehetnek a legjobb ajándékok egy férfi számára.

A tuti siker: okoseszközök, technológiai kellékek

Minden férfi szívét megdobogtatja, ha valamilyen technológiai jellegű ajándékot kap. A digitális kellékek, okoseszközök pedig vitathatatlanul hasznosak. Egy okosóra például egész nap fontos információkat gyűjt az aktivitásról, és az illető egészségügyi állapotáról.

Dönthetünk úgy is, hogy többen összedobunk valamilyen nagyobb ajándékra, mondjuk egy robotporszívóra, ami minden agglegény számára kifogásolhatatlan segítség, ha az unalmas házimunkáról van szó.

Autós ajándék férfiaknak

Nem azt mondjuk, hogy venni kell egy új kocsit a közelgő születésnapra, de szinte biztos, hogy az autós ajándékok sem fognak a fiókok mélyén landolni. Legyen szó egy kedvenc márkával fémjelzett kulcstartóról vagy egy telefontartóról, vagy valamilyen okos autós kiegészítőről, valószínűleg nem fogunk mellélőni.

Ajándékok focirajongóknak

Unod már, hogy a párod mindig focimeccset néz a tévében, vagy az egész család lázban van a legújabb bajnokság miatt? Tegyél rá még egy lapáttal. Egy focis bögre a kedvenc csapat logójával ellátva, egy szurkolói sál, vagy egy új focilabda szintén tökéletes választás lehet.

Vicces ajándék férfiaknak

Nem kell mindig túlstresszelni a dolgokat. Sőt, egy vicces ajándék olykor még jobb választás. Ilyenkor pedig még egy férfi is eltekint a hasznosságtól, vagyis annak hiányától. Egy közös emlékről készült póló, vagy valamilyen ellentétes, vicces utalás  (például a rivális focicsapat meze, vagy egy az általa nem kedvelt autómárka logójával fémjelzett bögréval való megfricskázás) egyaránt vidám perceket okozhat mindkettőtök számára.

Bor, whiskey, pálinka és a többiek, avagy minőségi alkoholos italok

Az örök győztes: a jó minőségű borok, az elegáns whiskey-k, és persze az igazi hungarikum, a vidéki pálinka. Arról nem is beszélve, hogy így akár egy közös koccintás erejéig még mi magunk is részesülhetünk az ajándékból, közösen ünnepelhetünk a megajándékozottal. Igazi win-win helyzet.

Praktikus ajándékok

Néha a praktikus ajándék viszi a prímet. Egy feliratkozás alapú meglepetés például nagyon népszerű a nők körében, de kevesen gondolnák, hogy valójában egy férfi termék (Dollar Shave Club) volt az első, ami elindította ezt a trendet.

Hiszen melyik férfinak ne lenne szüksége borotvára, higiéniai termékekre, tisztálkodási szerekre. Manapság pedig már nem sokkoló egy szépségápolási kezelés sem, így egy masszázs- vagy barbershop utalvány is megfelelő alternatíva lehet.

Élményajándékok

A legjobb ajándék néha nem is egy tárgy. Amikor az ünnepeltnek már szinte mindene megvan, vagy legalábbis nem szorul rá, hogy bármilyen kütyüt vegyünk neki, akkor kell valamilyen élményajándékban gondolkodni. Egy tesztvezetés a kedvenc autójával, vagy egy adrenalinlöket, például ejtőernyőzés formájában biztosan életre szóló élményt jelent majd.

Idetartozhat továbbá egy jegy a kedvenc előadójának koncertjére, vagy valamelyik népszerű fesztiválra. Az utazás szintén felejthetetlen élmény és kellemes kikapcsolódás, így akár egy pár napos wellness hétvége is nyerő lehet.

Ajándékok alkalom szerint

Érdemes az ajándékokról az alapján dönteni, hogy milyen alkalomra adjuk. Egy szülinapra jó lehet valamilyen tárgyi ajándék, ha pedig a párodat lepnéd meg a közös évfordulón, vagy valamilyen különleges napon, inkább egy személyre szóló, különleges ajándék a nyerő. Nézzük is meg ezeket kicsit részletesebben.

Névnapi ajándék

Egy névnap alkalmából szintén nem kell túlgondolni semmit. Ha családtagról, rokonról van szó, akár itt a remek alkalom, hogy zoknit, vagy valamilyen más ruhadarabot vegyünk. Hiszen amennyire utál egy ilyen ajándékot egy fiú, egy felnőtt férfi pont annyira szereti. Egy elegáns ing szintén jó választás.

Szülinapi ajándék férfiaknak

A szülinap az egyik legkülönlegesebb ünnep mindenki számára. Ez az a nap, amikor valamilyen személyre szabott meglepetéssel érdemes készülni, vagy egy olyan hasznos tárgyat adni, ami minden férfi életében jól jöhet. Például egy vezeték nélküli fülhallgató, vagy bluetooth hangszóró tökéletes választás lehet.

Karácsonyi ajándék

A meghitt karácsonyi időszak egyben az egyik legstresszesebb is. Mindenki rohangál a boltokba és azt sem tudja, melyik bolygón van. Meg kell nyugtassunk mindenkit, karácsonykor nem az ajándékozáson van a hangsúly, a legfontosabb, hogy újra együtt a család, le lehet ülni egymással.

A férfiaknak pedig lehet venni egyszerűen egy új pénztárcát, vagy például egy multifunkciós kártyatartót is, amiért évekig hálásak lesznek.

Apák napja ajándék ötletek

Az anyák napjához képest az apák napja még nincs annyira szem előtt, pedig ők is megérdemlik, hogy legyen egy külön világnapjuk, amikor őket ünneplik. Ez Magyarországon mindig június harmadik vasárnapjára esik.

Gondoljuk át, mi minden hozza lázba az édesapánkat, a gyermekünk apját és ez vezessen minket az ajándék választásban. Egy kis ajándék, egy régi emlék felidézése, maga a törekvés is már szép gesztust jelent.

Évfordulók, közös ünnepek

Amennyiben a párodnak keresel valamilyen férfias ajándékot a közös évfordulótokra, a közösen megélt pillanatok közül érdemes egyet felidézni. Egy képkeret a legutóbbi nyaralásról, kirándulásról akár egy életen át tartó kellemes ajándék lehet.

Vásárolj tudatosan, de ne stresszelj rá!

Egy férfinak egyszerre könnyű, és mégis nehéz ajándékot adni. Míg egy hölgy jó eséllyel nagy ölelgetések közepette fogadja, bármit is kap, egy férfi talán már másnapra elfelejti azt. A kulcs azonban éppen ebben rejlik. Vegyünk valami olyat, ami hasznos, emlékezetes, vicces, vagy személyre szóló. Ha kíváncsi vagy rá, mi volt az 5+1 legjobb ajándék ötlet férfiaknak 2022-ben, olvass tovább.

Legyünk tehát kellően tudatosak, ugyanakkor fontos, hogy nem szabad túlstresszelni sem az ajándékozást. Ha túlzásba visszük, az végül a másik fél számára is kellemetlen lehet, hiszen egy nap majd neki kell választania valamit, és indokolatlanul nagy költségekbe verheti magát csupán azért, hogy ne legyen zavarba ejtő a helyzet.

Kép forrása: Pixabay.com