Hasznos és stílusos ajándékok a fa alá

stílusos karácsonyi ajándék

Hipp-hopp itt vannak az ünnepek, hamarosan ismét megkezdődik az adventi időszak, ezért nem árt, ha időben elkezdünk készülődni! Persze manapság az a legjobb, hogy bármit ajándékozhatunk, hiszen a lehetőségeknek csak a kreativitás és persze a pénztárcánk szabhat határt.

Azért tartsuk azt is szem előtt, hogy nem biztos, hogy a drága ajándék lesz a befutó! Egyszerű, ötletes darabokkal is okozhatunk örömet. A lényeg, hogy illeszkedjen az illető ízléséhez, igényeihez. Íme néhány ötlet, tipp, hogyan válasszunk jópofa, hasznos ajándékokat karácsonyra!

Ajándék ötletek kicsiknek

Nem lehetetlen, a legkisebbeknek is lehet hasznos ajándékokat venni. Egyre több lehetőség nyílik arra, hogy gyermekünknek megtaláljuk a megfelelő meglepetést! Ha azt szeretnénk, hogy az agyukat és a kreativitásukat is megdolgoztassák, akkor a különféle logikai, fejlesztő játékok közül kell kiválasztanunk a megfelelőt.

Ezek online és klasszikus módon is elérhetők, kaphatók digitális és „analóg” változatban is. Vannak rajzfilmek, amelyek bizonyos korú gyermekek esetén megkerülhetetlenek, ami azért jó, mert mindig telitalálat, ha valamilyen kedvenc mesehősös dolgot választunk, legyen az tolltartó, plüss, fejhallgató, vagy bármilyen játék.

Azok a főként fiú gyerekek, akik az ötödik-hatodik életévükbe lépnek, már a szuperhősök felé is elkezdenek kacsintgatni. Éppen ezért érdemes szuperhős berkekben is körülnézni!

Tinédzserek, a kütyümániások

ajándék ötlet tiniknek

Kép forrása: Ikiegeszitok.hu

Ez a korosztály már erősen hajlik a kütyük, az online tér felé, sőt gyakran menőbb telefonnal rendelkeznek, mint a szüleik. Folyamatosan képzik magukat ebben a témában, fogékonyak az új dolgokra, szivacsként szívják magukba az információkat, minden érdekli őket.

Na az ő esetükben biztosan nem beszélhetünk kütyümentes övezetről, hiszen a környezetükben szinte mindig van telefon, tablet, és/vagy számítógép. Ezt persze foghatjuk az online oktatásra is, viszont általában inkább virtuális online bandázás a haverokkal, zenehallgatás, filmnézés vagy épp játék húzódik meg a jelenség mögött.

Jó választás lehet éppen ezért a zenehallgatáshoz egy szuper iOS és Android kompatibilis vezetéknélküli fülhallgató. Így nem kell a hátizsákban a vezetéket, kábelt tárolni, ami összegubancolódik, ráadásul a legjobb minőségben düböröghet az aktuális kedvenc zeneszám!

Meglephetjük őket egy minőségi telefontokkal is, ami szintén örökzöld ajándék, ezzel egyedivé tehetik a mobiljukat. Sőt! Nemcsak egyedivé, hanem akár törésállóvá is, így a szülőknek sem kell majd aggódni a telefon épsége miatt.

Egy erős powerbank is hasznos lehet, mert így nem szükséges hálózatra kapcsolódni ahhoz, hogy a lemerülőben lévő telefonjukat feltöltsék, és bármikor elérhetőek maradnak.

Hasznos ajándékok felnőtteknek

okosóra kiegészítő karácsonyra

Kép forrása: Ikiegeszitok.hu

Bármilyen meglepő, de a tinik “kütyü függőségét” csak a felnőtteké szárnyalhatja túl. Nyilván sokszor munkaügyben használjuk őket, legalábbis ezzel nyugtatgatjuk magunkat, miközben ugyanúgy a neten lógunk, mint a fiatalabb korosztályok.

A kütyük véletlen leejtése sincs igazán korhoz kötve, ezért jó, ha felpáncélozzuk szeretteink MacBookját egy ütésálló, tartós, dekoratív tokkal. Ezek a tokok belül extra béléssel, kívül pedig katonai szabványnak megfelelő ütésálló anyaggal óvják a drága készülékeket.

Edzéshez vagy bármilyen más aktív tevékenységhez jó ajándékötlet egy okosóra, vagy ha már van okosórája az illetőnek, akkor annak kiegészítői is hasznosak lehetnek. Nem árt, ha van rendszeres információnk arról, hogyan alszunk, milyen az ébredési pulzusunk, vagy éppen hogyan változnak értékeink mozgás közben.

Sportos szeretteinket meglephetjük akár egy karpánt tokkal, így a biztonságosan rögzített telefonból szólhat a motiváló zene edzés közben.

Minden szentnek… azaz gondoljunk kicsit magunkra is

Azért magunkról sem kell megfeledkeznünk! Nézelődés közben keresgélhetünk egy új telefontokot vagy óraszíjat, így, ha esetleg valaki felteszi nekünk a kérdést, hogy mit szeretnénk kapni, akkor lesz egy tuti válaszunk.

A karácsonyi időszak persze nemcsak ajándékokban bővelkedik, hanem mérhetetlen mennyiségű finomságban, különösképpen desszertekben, édességben is. Kissé ironikusan hangozhat, de praktikus lehet egy okosmérleg a háztartásban, persze nemcsak karácsonykor!

A szofisztikáltabb változatok testanalízisre is képesek, tehát edzéstervünket és étrendünket is alakíthatjuk, fejleszthetjük a mérleg adatai alapján.

Fontos azonban, hogy amikor bármiféle kütyüt, kiegészítőt vásárolunk, alaposan informálódjunk, hogy kompatibilis-e a céleszközzel, amelyhez vásároljuk! Ilyenkor az a legjobb, ha segítséget kérünk az ajándékozott környezetétől, hogy pontosan milyen telefonja, tabletje, okosórája van, így nem lesz kellemetlen a meglepetés.

Képek forrása: Ikiegeszitok.hu; Freepik.com

Hirdetés (X)