Hogyan járul hozzá a sport az egészség megőrzéséhez?

sport

A sport és az alakformáló edzés elkezdése a legtöbb ember újévi tervei között szerepel. Azonban, ha utoljára a gimnáziumban tornáztál, akkor érdemes körültekintően elkezdeni a mozgást. A testsúlyodnak, állóképességednek, egészségi állapotodnak megfelelő mozgásforma sokat segíthet abban, hogy visszatalálj önmagadhoz, kiegyensúlyozottabb és főként fittebb legyél.

Vannak, akik a konditeremre és a profi edzőre esküsznek, ám sok kezdő inkább az otthoni saját testsúlyos edzés híve. Ez utóbbinak nagy előnye, hogy tulajdonképpen pénzre nem, viszont kitartásra annál inkább szükséged lesz hozzá. Miért fontos a sport? Miből áll az életmódváltás? Miért nem érdemes időszakos diétákat folytatni? A cikkünkben ilyen kérdésekre is keressük a válaszokat.

Cél a fenntartható, egészséges életmód

A sport és az alakformáló edzés célja nem csupán az, hogy a tükörben a mindig vágyott alakot lásd viszont. A rendszeres mozgás az életmódváltás szerves részeként hozzájárul egészségi értékeid normalizálásához. Az állóképesség növelésével a szíved munkáját könnyítheted meg, a plusz kilóktól való megszabadulás pedig az ízületeid szempontjából sem elhanyagolható.

Ez utóbbiakra viszont érdemes kiemelt hangsúlyt helyezni. Nagy túlsúllyal kifejezetten az ízületvédő mozgásformák javasoltak, ilyen sport például az úszás.

Hatékony sport? Elő a súlyokkal!

Ha egy ideje már guggolsz, kitöréseket végzel, dinamikus és statikus fekvőtámasszal edzed magad, akkor itt lehet az ideje a súlyokkal történő munkának. Az alakformáló edzés hozza meg igazán a kívánt formákat. A súlyzóval történő guggolás plusz terhelést ad, előnyeit pedig centiméterekben mérheted. Ne feledd, az egészséges életmódváltás, az aktív sport a fokozatosságon és a tudatosságon alapul, és jó esetben egy életen át tartható állapot lesz.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)