Hogyan szabadulhatsz meg az aknés hegektől a Dermapen kezelés segítségével?

arckezelés

Az aknék megjelenése igazi rémálom. Akik tapasztalták már, azok tudják. Akik még nem, azok csak sejthetik, hogy jelentős kellemetlenséget és érzelmi stresszt okozhat. Főleg, ha úgy tűnik, nincs megoldás, csak az együttélés. Ez azonban téves elképzelés.

Egyetlen pillanatig sem kell beletörődni ebbe a helyzetbe, mert megfelelő arcápolási rutinnal és odafigyeléssel javíthatunk bőrünk állapotán, továbbá professzionális arckezelésekkel elérhetjük a kívánt eredményt.

Mik is azok az aknék?

Még mielőtt belemennénk részletesebben a kezelés ismertetésébe, kicsit nézzük meg közelebbről, mik is ezek a rettegett, sokszor elátkozott aknék, amik annyi fejfájást generálnak.

A pattanásokat aknéknak is nevezzük, amelyek a faggyúmirigyek gyulladásos állapotát jelölik és esetenként hegek hátrahagyásával gyógyulnak. Általánosságban a tinédzserkor problémájának tekintik az aknés bőrt, de manapság számos esetben már a 20-as, 30-as, sőt a 40-es korosztályt is intenzíven érinti ez a bőrprobléma.

A pattanásos bőr kialakulásának okai általában a faggyúmirigyek fokozott működésére vezethetők vissza, ám sok esetben a stressz, bizonyos gyógyszerek szedése vagy komolyabb belgyógyászati esetleg hormonális problémák is kiváltó tényezők lehetnek – ilyen sok esetben a policisztás ovárium szindróma, netán az inzulinrezisztencia vagy valamilyen androgén típusú hormontöbblet.

Az aknék tulajdonképpen leegyszerűsítve a gyulladás melegágyai, amik előbb piros, később barna foltokat és hegeket hagyhatnak maguk után, még akkor is, ha egyébként a pattanásoknak hűlt helyük sincsen már.

Ezek a bőrhibák az idő múlásával maguktól is elhalványodhatnak vagy akár teljesen el is múlhatnak, de gyakran mégis nem kívánt esztétikai problémaként maradnak meg arcbőrünkön, ami fokozott pszichés és lelki megterheléssel jár, így kezelése nagyon fontos.

Hogy jön ide a Dermapen kezelés?

Úgy, hogy a Dermapen mikrotűs eljárással a bőrben apró, mikro méretű sérüléseket okozunk, aminek a hatására a szervezet öngyógyító folyamatai beindulnak. A regeneráció ilyen módon természetesen megy végbe, egy kis ráhatás segítségével.

Az emberi szervezet elképesztően intelligens, így aztán valóban képes önmagát meggyógyítani, jelen esetben a hegszöveteket és a bőr egyenetlenségét eltüntetni. A dermapen kezelés következtében a bőr textúrája javul, miközben a fent említett hegszövetek elhalványulnak.

A teljes siker érdekében többször érdemes igénybe venni a kezelést, mivel a szervezet stimulációja újra és újra elengedhetetlen ahhoz, hogy az öngyógyító folyamatok újult erővel dolgozzanak a háttérben. A kezelés hatása hetek múltán válik látványossá, hiszen az arcbőrnek szüksége van a regenerációra ahhoz, hogy a megújulás végbe menjen.

A Dermapen a legkorszerűbb kollagén indukciós terápia, a készülék pedig számos beállítási módot tesz lehetővé, aminek köszönhetően az eljárás teljesen személyre szabható. A terápia megkezdése előtt alapos állapotfelmérés történik, majd az arctisztítás és érzéstelenítés következik.

A helyi érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommal nem, esetleg enyhe kellemetlen érzéssel járhat a dermapenes terápia, a kezelés végeztével pedig segítjük a bőr regenerálódását és nyugtatjuk azt. A kezelést követően pontszerű vérzés, bőrpír, vagy hámlás tapasztalható, ám ezek a tünetek pár napon belül megszűnnek.

Milyen teendőnk van a dermapen kezelés után? A kezelést követő napokban ajánlott magas faktorszámú fényvédő krémet használnunk, és célszerű kerülni a napozást, szaunázást, és a forró fürdőzést. Ha pedig ezeket betartottuk, akkor nincs más dolgunk, mint várni, hogy a bőrünk megújítsa önmagát és végre elégedettebben nézzünk bele a tükörbe.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)