Hogyan válasszak túranadrágot?

túrázás

A kék farmer nagyszerű, nem igaz? Jól néznek ki és strapabíróak, a minőségi farmerek évekig tartanak. Mégis van néhány hátránya a kék farmer kültéri használatra való viselésének. Nehéz. Forró. Használhatatlanná – sőt, veszélyessé – válik, ha nedves.

Mégis, akkor milyen az ideális túrázáshoz használható nadrág? Ebben a cikkben segítünk kiválasztani.

A túranadrágok legfontosabb előnyei

A túrázók szerencséjére a kék farmert most már jobb, ha otthon vagy a táborban hagyjuk. A túranadrágok megmentették a túrázókat, akiknek sokoldalú, kényelmes és praktikus nadrágokra van szükségük túrázáshoz és hátizsákos túrázáshoz.

A túranadrágok könnyű, gyorsan száradó nadrágok, amelyek ideálisak túrázáshoz és más szabadtéri tevékenységekhez. A túranadrágok könnyűek, rengeteg zsebbel rendelkeznek, nem terjedelmesek és gyorsan száradnak.

Ha szeretsz túrázni, fontold meg, hogy több pár túranadrágot vásárolsz. Egyszerűen fogalmazva, ha egyszer elkezdesz túrázni túranadrágban, soha többé nem térsz vissza a farmeres túrázáshoz.

Gyors száradás

A nejlonszerkezetnek köszönhetően a túranadrág nagyon gyorsan szárad. Ha a nadrág vizes lesz, gyakran perceken belül megszárad – még viselés közben is. A farmerrel vagy más pamutszövetekkel ellentétben a nejlon túranadrág nem tartja meg és nem szívja magába a vizet.

Emiatt a túranadrágok ideálisak olyan túrázásokhoz, ahol patakokon kell átkelni, vagy ahol viharos, nedves időjárásra van kilátás. A „nadrág szárazon tartásának” képessége különösen fontos a hegyvidéki területeken, ahol a hideg hőmérséklet gyakran kíséri az esős időjárást. Egy túrázó, aki hidegben vizes farmert visel, mondjuk úgy, hogy nem lesz élvezetes túrázása.

Csendes

A minőségi túranadrágok speciális anyagból készülnek, amely egyszerre „puha” és „csendes”. A minőségi túranadrágok viselés közben nem adják ki azt a „nejlon dörzsölő” hangot, mint az alacsonyabb minőségű nejlon nadrágok és más rossz minőségű nejlon ruházati cikkek. Ez a „csendesség” nem csak a fülek bosszantó, ösvény menti irritációjától szabadítja meg az embert, hanem a vadon élő állatok jobb megfigyelését is lehetővé teszi.

Zsebek

A túranadrágoknak általában sok, gyakran nagyméretű zsebe van. Ezek a zsebek mindig jól jönnek, lehetővé téve a térképek, kis digitális fényképezőgépek, ajakbalzsamok és egyéb, a legjobban „személyesen” tárolt tárgyak könnyű tárolását a deréktáskában vagy a napijegyes hátizsákban való tárolás helyett.

A túranadrágok sok zsebe azt is megkönnyíti, hogy „ultrakönnyű” legyen. A zsebek tökéletesen alkalmasak térképek, naptej, ajakbalzsam, rágcsálnivalók, telefonok és egyéb apróságok „személyesen” történő tárolására ahelyett, hogy egy hátizsákban lenne elásva.

Kényelem

A túranadrág az egyik legkényelmesebb nadrág, amit az ember viselhet. A túranadrágok könnyűek – olyan könnyűek, hogy könnyű elfelejteni, hogy egyáltalán ott vannak. Ráadásul a túranadrág – megfelelő méretben – tágas is. Egy túranadrággal soha nem kell aggódni amiatt, hogy a nadrág „felgyűrődik” vagy a bőréhez dörzsölődik (ami a hosszabb túrákon gyakran előfordul a kék farmerrel).

A túranadrág lényegében korlátlan rugalmasságot biztosít. Azok a túrázók, akik az ösvényen kívülre utaznak vagy a sziklák mentén mászkálnak, nagyon fogják élvezni ezt az előnyt. A túranadrágok gyakran rugalmas derékpánttal is rendelkeznek. Bár nem éppen stílusos, a rugalmas derékpántok kényelmesek, mivel lehetővé teszik, hogy a nadrág a túrázó testének mozgásával együtt mozogjon.

„Hűvös” lábvédelem

Mivel a túranadrágok lélegeznek (az izzadság nem reked meg a nadrág belsejében), a túranadrágok hűvösen tartják a lábakat, miközben védik a lábakat a gallyaktól, tüskéktől és más veszélyektől, amelyek túrázás közben – különösen az ösvényen kívül – előfordulhatnak. A terepen túrázók hamar meg fogják becsülni, hogy a nadrág védi a bőrt, miközben a lábak hűvösek maradnak.

A minőségi Brubeck túranadrágokra ezek a tulajdonságok mind elmondhatóak, tehát kiváló társad lesz minden felfedezés során.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)