Így találd meg a tökéletes öltönyt!

elegáns férfi öltöny

A tökéletes, mint jelző, az öltönyök világában is egyet jelent: testre szabott. Onnan ismerhető fel a minden szempontból kifogástalan választás, hogy nagyszerűen passzol viselőjéhez. Magyarul jól áll! Na, jó, de hogyan találhatsz rá arra a típusra, amit rád öntöttek? Mert tulajdonképpen ez a cél, egyúttal ez a siker kulcsa. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Mit is jelent az pontosan, hogy illik rád a kiszemelt modell?

Azt, hogy passzol a testalkatodhoz. A megfelelő öltöny csak úgy lelhet otthonra a gardróbodban, ha olyan paraméterekkel rendelkezik, amik kompatibilisek hozzád. Ehhez őszintén ismerned kell a saját testfelépítésedet, és ez alapján meghoznod a döntésedet.

A zakó például akkor ideális, ha kellő nagyságú mozgásteret biztosít a számodra, ha nem szűkös, nem kényelmetlen, ám mégsem túl nagy, ami sehogyan sem áll. A testhez simulás atletikus alkat esetén egyébként abszolút rendben van, de a szabadság érzése ekkor sem tűnhet el. A válltömésnek mindig a váll ívében kell elhelyezkednie, ez is egy jó támpont, ami a segítségedre lehet.

Az ideális zakó nem húz, nem ráncosodik, követi a mellkas vonalát és hátul, a derékvonal alatt sem lötyög. Begombolt állapotában sem púposodik, feszül. Szóval első a kényelem! Ha jól érzed magad a bőrödben, meg persze az öltönyödben, akkor valószínűleg minden a legnagyobb rendben.

Mert az egy téves elgondolás, hogy a komfortosság és az elegancia nem hozhatóak közös nevezőre. Dehogynem, sőt ennek hiányában a sikertelenség jóformán borítékolható.

Mi a helyzet a nadrággal?

Az öltöny nadrág megvásárlásánál az egyik kulcsszó a bőségránc. Ez az, amiből a szakirodalom szerint egy lehet, de több semmiképpen sem, kivéve, ha a nyolcvanas évek stílusát szeretnéd visszahozni a jelenbe. A túlságosan feszülős modellek semmiképpen sem ideálisak. Ugyanakkor a keskeny szabás kedvelt.

A derékrész akkor optimális, ha nem pöndörödik fel, mivel így garantáltan hozzásimul a derékhoz. Az ideális hossz ismérvei: járás közben rejti a zoknit, ülés közben pedig a zokni feletti meztelen lábszárat.

Kép forrása: Getty Images

Hirdetés (X)