Így válasszunk ergonomikus forgószéket

rs forgószék

Felsoroljuk a legfontosabb egészségügyi szempontokat.

Ha egy átlagos irodai dolgozó hosszú ideig nem a megfelelő irodai székben ül, az súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Az ergonomikus irodai szék használata drasztikusan javíthatja a testtartást, csökkentheti a hátfájást, és végső soron javíthatja a termelékenységet.

Ebben a cikkben bemutatunk néhány indokot, amiért érdemes elkezdeni az ergonomikus szék használatát a munkahelyén. Ha Ön munkaadó, ebből kiderülhet, miért kell segítenie dolgozóinak a helyes testtartás megőrzésében az ergonomikus szék használatával.

De mégis, mi ez a felhajtás az ergonomikus székkel kapcsolatban? Mitől olyan különleges?

Az emberek életükből több mint 13 évet töltenek munkában, éppen ezért lényeges, hogy kényelmes, egészséges körülmények közt legyen a munkájuk során. Az ergonomikus forgószék számos olyan, beállítható funkcióval bír, amelyek lehetővé teszik az irodában dolgozók számára, hogy megtartsák a megfelelő testtartást, miközben produktívak maradnak a munkájukban.

Íme, a 4 fő ok, amiért az irodai dolgozóknak érdemes ergonomikus székeket használniuk!

1. Testtartás támogatása

Aki normál székeket használ, amelyekből hiányzik az alapvető ergonómia, az hajlamos előre dőlni, mert ezeknek a székeknek nem megfelelő a háttámla magassága. Ez az egyik probléma, ami korrigálható az ergonomikus szék használatával. A kialakításnak köszönhetően biztos lehet benne, hogy a szék javítja a test tartását.

2. Fokozott termelékenység

A megfelelő irodai szék nagyban befolyásolhatja az alkalmazottak életét. Számos tanulmány készült, amelyek bizonyították, hogy a kényelmes irodabútorok nagyban befolyásolhatják az alkalmazottak boldogságát és hatékonyságát.

3. Csökkentett fájdalom

A derékfájás és a nyaki fájdalom a leggyakoribb testfájdalmak közé tartoznak, amelyekkel az irodai dolgozóknak meg kell küzdeniük. Ennek általában az az oka, hogy a hagyományos székeken nem lehet órákon keresztül ülni a helyes testtartással.

Az ergonomikus szék azonban megtámasztja a kritikus pontokat, így fájdalommentesebb, kényelmesebb pozíciót biztosít.

4. Csökkenti a csípő terhelését

A testsúly megtartásánál a csípő viseli a terhet. Az ergonomikus szék segít csökkenteni a csípőnyomást azáltal, hogy megfelelő ülésmélységet biztosít a csípő megtámasztásához.

Kép forrása: Rs.hu

Hirdetés (X)