Különleges jakuzzik a nagyvilágban

jakuzzi

Ha össze kéne számolni a világon található jakuzzik számát, akkor nagyjából 26 millió pezsgőfürdővel találkoznánk. Ezek között azonban rengeteg olyan van, aminek az alapja egy jó ötlet volt, és a mai napig közkedvelt turisztikai látványosságnak számít.

Eleinte főleg a hotelek és a wellness központok igyekeztek minél komolyabb masszázsmedence beszerzését megoldani, hogy egy saját relaxációs helyiséget alakíthassanak ki. A szórakozás mellett olyan célok vezérlik őket, mint a fizetett pihenés, a lazulás és az egészségügyi felüdülés, a takarítás pedig a hotel dolga. Nagyszerű programmá válik a pároknak és a családoknak is (akár terhesen is), ráadásul nagyon kreatív megoldásokat is találunk.

Lombház jakuzzi

Ma már nem számít újdonságnak, és Magyarországon is találunk ilyen létesítményt, azonban anno remek ötlet volt. A fákon elhelyezett faházak megteremtik a természet közelségét, friss levegőről gondoskodnak, és biztosan elfeledtetik velünk a világ problémáit. Dél-Franciaországban például egy százéves tölgyfába építettek ilyen létesítményt, ahol a vendégek a jakuzzit is kihasználhatják.

Repülőn is van pezsgőfürdő

A repülésről nem a relaxálás szokott az eszünkbe jutni, hanem inkább a több órás kényelmetlenség, azonban a Virgin légitársaság a változás mellett döntött. Kitalálták, hogy úgy tehetik kényelmessé a repülést, ha elhelyeznek egy jakuzzit a fedélzeten, így biztosan nem unatkozunk az utazás során. Ők az első bevállalós légitársaság, akik ilyen komoly luxusszolgálatatást kínálnak.

Hordozható jakuzzi

A dutchtub, vagy magyarul lefordítva holland kád egy energiahatékony és hordozható masszázsmedence. A többi géphez hasonlóan melegvízzel működik, azonban az elektromos áram helyett tűzifával tartjuk fenn a kellemes hőmérsékletet. Nincs más dolgunk, mint begyújtani, és már élvezhetjük is a meleget.

Szabad pezsgőfürdőzés a szabadban

Igazából nincs abban semmi újdonság, amikor azt mondjuk, hogy a szabad ég alatt is lehet relaxálni. Igen ám, de nem mindegy, hogy ez a szabad ég melyik országhoz tartozik. A Septieme Ciel Svájcban található, és éppen egy sípálya közelében építették, ahol jakuzzizás közben a hóval fedett Alpokra nézhetünk. A medence igazi luxusról gondoskodik egy olyan helyen, ahol csak friss levegő és gyönyörű kilátás létezik.

Mozi és fürdés

Ha már a szabadégnél járunk, akkor érdemes megemlíteni a mozit is. Az autósmozi nem számít újdongásnak, de egyre többen keresik fel. New Yorkban tovább gondolták a mozizás élményét, azonban székek helyett jakuzzi várja a vendégeket. A filmet a falra vetítik, a többiek pedig a meleg és buborékokkal teli vízből élvezhetik a programot, amit a barátokkal és a családdal is ki lehet használni.

Minél extrémebb, annál jobb

A Jacuzzi Association célja, hogy a legextrémebb helyszínekre vigyen jakuzzit, ha csak egy parti erejéig is. Az ő szervezésükben jutottak el a Gueuroz hídhoz, így a jakuzzi szó szerint 186,5 méter magasban lógott. Minden bizonnyal kissé nehézkes volt a megközelítés, de a résztvevők szerint érdemes legalább egyszer kipróbálni a feledhetetlen élményt. Feltéve, ha nincsen tériszonyunk.

Kép forrása: Pexels.com