Megéri klímával fűteni, avagy hogyan nullázhatjuk le a háztartás villany- és fűtésszámláját?

klímával fűteni

Klímával fűteni manapság igencsak okos megoldásnak bizonyul. A mostani bejegyzésünkben lelebbentjük a fátylat ennek okáról.

Klímával fűteni a magas árak ellen?

Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzet nem túl rózsás – az árak bizony elszálltak, és ez az életünk minden szegmensére kihat. A rezsicsökkentés kompenzációjának hatására sajnos a villany- és a fűtési számla is magasabb értékeket mutat a legtöbb háztartásban. Mivel érdemes manapság fűteni, mi számít a leggazdaságosabb megoldásnak?

Nos, sokan úgy gondolják, hogy a nyári kánikula fojtogatóan forró napjainak szuperhőse, a klíma berendezés e célból is maximálisan kielégíti az igényeket. A modern klímával fűteni is lehet, nemcsak hűteni – ezt pedig mindenképpen érdemes mérlegre tenni a téli szezonban.

Nem árulunk el azzal titkot, hogy a légkondi árammal működik – és mint olyan, bizony az áram sem olcsó manapság. Abban az esetben viszont, ha a komoly anyagi haszonnal járó napelemrendszer telepítését is fontolóra vesszük, tulajdonképpen a projekt ezen részét is megoldottnak tekinthetjük. A fűtésre és hűtésre használt klíma, amelynek a működéséhez szükséges villamosáramot napelemes panelek szolgáltatják, tulajdonképpen nullás villany- és fűtésszámlát eredményez.

Környezetbarát, nem utolsósorban gazdaságos megoldás a vályogház felújítás

Ha már a zöld, gazdaságos megoldásoknál tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a vályogház felújítás egyre többeket megmozgató témája mellett sem. Bizony, ezek a többnyire 100 esztendős, vidéki nyugalomban épült ingatlanok egyre népszerűbb opciót szolgáltatnak a lakásvásárlás előtt álló személyeknek, mert élhető környezetet biztosítanak, és megfelelő körültekintésű tervezés fejében roppant energiatakarékosak is.

Vályogház – kellemes mikroklíma télen és nyáron

Ahogy a régiek mondták, a vályogház télen fűt, nyáron hűt. Ez a fő alapanyagának, a vályogtégla előnyös tulajdonságainak köszönhető. A modern igényeket kiszolgálva azonban a vályogház szigetelése gördíthet némi akadályt a felújítók elé – ugyanis a ma használatos szigetelőanyagok, mint például a népszerű hungarocell nem alkalmas víz- és hőszigetelésre a vályogházak esetében.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)