Melyek a gyakori radiátor bekötési hibák?

radiátor bekötési hibák

A téli hónapokban mindig előtérbe kerül a fűtés kérdésköre. Ami a központi rendszerek kiépítését illeti, megelőzendő a radiátor bekötési hibák okozta károkat és bosszankodásokat, megéri még a szezon előtt elvégezni a kivitelezést. Sajnos a szakemberhiány miatt sokan döntenek úgy, hogy saját kezükbe veszik a dolgokat, ami okozhat kisebb-nagyobb problémákat.

Jobb profikra bízni a munkát, mert a radiátor bekötési hibák ilyen formában minimalizálhatók, illetve a garancia révén, van akihez fordulni az utólagos helyreállítás, javítás érdekében. Fontos ugyanakkor felismerni a jellegzetes hibákat, amikre többnyire van hatékony és gyors megoldás.

Gyakori radiátor bekötési hibák a csepegés, illetve furcsa hangok hallatszanak a rendszerből. A tömítések cseréje után egy alapos légtelenítés, és máris megszűnnek az említett nehézségek. A bekötések felcserélése, illetve a felfogatási nehézségek a radiátor bekötési hibák másik tipikus válfajai. Ez többnyire a gyakorlatlanság következménye, ami némi előrelátással és odafigyeléssel kezelhető.

Sosem maradhat el a bojler vízkőtelenítés

A bojler vízkőtelenítés egy olyan feladatkör, ami bizonyos időközönként esedékessé válik. A fűtésrendszerek sem mentesülnek ez alól, mert a vízben lévő karbonátok a csövekre ugyanúgy rátapadnak és ezzel csökkentik a hőleadó képességet. Többnyire azon területeken merül fel ennek az igénye, ahol a kitermelt rétegvizek úgymond kemények. A különféle ásványi anyagok a nyomáscsökkenés hatására kicsapódnak és fehér bevonatokat képeznek.

A bojler vízkőtelenítés a melegítők élettartamát növeli meg, valamint az energiafelhasználásukat csökkenti. A csaptelepek és csempék felületén jól láthatóak a lepedékek, de ugyanúgy kialakulnak ezek a készülékek belsejében is. A fűtőszál fokozottan ki van téve a vízkőnek, amire jó odafigyelni. Házi praktikák is hatásosak a bojler vízkőtelenítés során.

Ecettel, szódabikarbónával kiváló eredmények érhetők el, de a készülékek szétszerelését jobb szakira bízni, mivel az elektromos rendszerek veszélyt is jelenthetnek az avatatlanokra.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)