Miért érdemes a weboldal készítést inkább profikra bízni?

weboldal készítés

Egy céges weblap elkészítése nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk, és a legtöbb vállalkozó bele is esik abba a hibába, hogy kizárólag a küllemre, a dizájnra fókuszál.

Pedig a weboldal legfontosabb célja nem az, hogy szép legyen, hanem az, hogy ellássa a funkcióját, azaz pénzt termeljen. Ehhez persze oda kell figyelni az integrációkra is, beleértve az analitikát, a social media platformokat, fizetési, számlázási megoldásokat, CRM-et, marketing automatizációt is.

Gyakorlati üzletfejlesztési tapasztalat, online marketing szakértelem

Mivel a weboldal készítés célja, hogy általa termeljünk profitot, egyértelműen szükség lesz üzletfejlesztési tapasztalatra, emiatt is bölcsebb választás online marketing szakértőkhöz fordulni, például egy veterán ügynökséghez, mint amilyen a 7Blog is.

Ők ugyanis rendelkeznek gyakorlati tapasztalattal, és képesek marketing fókusszal, üzleti szemlélettel tekinteni az egész projektre. Ellenben egy webfejlesztő nincs birtokában mindezeknek.

A vállalkozók egy része pedig maga igyekszik “összetákolni” a weboldalt, mondván, hogy nem olyan nehéz, úgyis megfelelő a szépérzéke, és hát “valamilyen honlapnak” lennie kell. A gond csupán az, hogy egy csinos váz még nem fog pénzt termelni, márpedig ha hiányoznak a “bekötések”, akkor csak egy tetszetős oldalt kapunk, amely semmilyen funkciót nem lát el.

Nem gyűjt leadeket, nem értékesít – ugyanis egy weblap többféle módon is segíthet a pénztermelésben. Gondoljunk a fizetős blogcikkekre, a zárt tagsági rendszerre, a feliratkozógyűjtésre; megannyi lehetőség, amelyek csupán egy üzleti szemléletű weboldallal valósíthatók meg.

Milyen a tökéletes “pénztermelő” gépezet?

Először is megfelelő alapokkal rendelkezik, azaz a drótváz felhúzását is komoly tervezés előzi meg. Tartalmazza a szükséges integrációkat vállalkozásra specifikusan. Mutatós, igényes dizájn jellemzi, ugyanakkor a felhasználóbarát kezelhetőségnek köszönhetően könnyű navigálni, átlátható. Reszponzív, vagyis bármely eszközön megfelelően jelenik meg, az elemek igazodnak a képernyő/kijelző méretéhez.

Fontos tehát, hogy ellássa a várt feladatokat, ne csupán létezzen. Ugyanakkor az automatizációk megalkotásához komoly szakértelemre lesz szükség, hiszen laikusként képtelenség mindent tökéletesen megoldani.

Sajnos a vállalkozók többsége hajlamos abba a hibába esni, hogy úgy véli, egy ember elláthatja több szakértő feladatát is, holott egy online marketing ügynökségnél is a specialisták együttes munkájának eredménye a profitorientált, üzleti szemléletű weboldal.

A legnagyobb kihívás a weblap készítés során

Mivel egy hosszú távú tervről van szó, kétségtelen, hogy előre kell gondolkodni, az induló vállalkozók körében viszont komoly problémát okozhat annak eldöntése, hogy milyen funkciókat vár az oldaltól, mire lesz azonnal szükség, mi az, ami majd az ötéves terv része lesz. A profi online marketing szakértők mindebben segítségünkre lehetnek.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)