Miért lehet szükséged Soft Powder szemöldök tetoválásra?

szemöldök

A szemöldökünk az egyik, ha nem a legmeghatározóbb elem az arcunkon, az emberek ezt fogják először észrevenni rajtunk, illetve azt, hogy hogyan befolyásolja a megjelenésünk. Egy rosszul megválasztott szemöldök, akár sminkkel vagy tetoválva készült, mogorva, szomorú vagy éppen csodálkozó tekintetet eredményezhet.

A jó szemöldök kihangsúlyozza a legelőnyösebb vonásaidat, üdévé és nyitottá teszi az arcot. Nincs olyan ember, akinek teljesen szimmetrikus lenne az arca, de egy szemöldök tetoválással ezt is lehet optikailag korrigálni, játszani a színekkel és formákkal, ki tapasztalni, kinek mi a legelőnyösebb.

Hatalmasat dobhat az önbizalmadon egy hozzád tökéletesen passzoló szemöldök, amivel ráadásul nem lesz gondod reggelente, elfelejtheted a szemöldök rajzolását minden nap. Sportoláshoz, úszáshoz is tökéletes, ugyanis többet nem kell majd aggódnod, hogy esetleg elkented a szemöldököd.

Mennyi ideig tart egy szemöldök tetoválás?

Tartóssága nagyjából 2-3 év, szépen lassan és fokozatosan veszít majd a pigmentáltságából és intenzitásából a szín. Nagyban befolyásolja az adott bőrtípus is, például egy zsírosabb, olajosabb bőrön nagy valószínűséggel kevésbé lesz tartós, mint egy száraz-normál bőrtípuson.

Ehhez jön még befolyásoló tényezőként az életmód, talán ez számít a legtöbbet. Egy tetoválásra vigyázni kell, ügyelni kell a tudatos bőrápolásra napi szinten, ismerd a bőrtípusodat, tudd, hogy a Te bőrödnek mire van szüksége.

Sose hagyd ki az alapos arctisztítást, hidratálást és a legfontosabbat, a napi szintű fényvédelmet! Hatalmas mértékben csökkenhet, illetve változhat a tetoválásod élettartama az UV-sugárzás hatására, természetesen a bőrödet is extrém módon károsítja.

Hogy néz ki a bőrön egy Soft Powder szemöldök gyógyultan és közvetlen tetoválás után?

A Soft Powder szemöldök tetoválás rendkívül természetes, lágyan sminkelt hatású, mint ahogy a nevében is van, enyhén púderes lesz a végeredmény, lágy színátmenettel. Nem fog ordítani a szemöldökről, hogy tetoválva van, ha el van találva a neked legmegfelelőbb szín, illetve ne legyen túl dolgozva sem az eredmény, ez esetben könnyen válhat satírossá a végeredmény lágy púder helyett.

A vendégek először kicsit meg szoktak ijedni közvetlen tetoválás után, elég intenzív a tetoválás színe, ez a gyógyulás folyamán min. 20-30% fog világosodni. A gyógyulás folyamata nagyjából 4-5 hét, ez alatt az idő alatt a tetoválás lehámlik, ebben a szakaszban is szokott ijedtség lenni, mert ekkor pedig túl világosnak fog hatni, de nem kell aggódni, módosulni fog a szín, a korrekció folyamán pedig minden korrigálva lesz.

Mennyire fáj egy ilyen tetoválás?

Ez természetesen egyén függő, valaki jobban, valaki nehezebben viseli. Minden esetben használnak 2 féle elő érzéstelenítőt, illetve a tetoválás folyamata közben is végig érzéstelenítenek, és figyelnek arra, hogy neked a legjobb és legkényelmesebb legyen.

Hogyan zajlik a tetoválás folyamata?

Először is fertőtlenítéssel jön, aztán felhelyezik az előérzéstelenítőt. Ezután következik a konzultáció, beszélgetés, miért szeretnéd megcsináltatni a szemöldököd, szoktad-e magadnak sminkelni, ha igen, hogyan,  mit szeretsz, illetve nem szeretsz benne, mi az, amin szeretnél változtatni és mi az, amit szeretsz benne?

Ezek fontos kérdések, hogy kicsit a kozmetikus megismerjen, bele lásson a szokásaidba a szemöldök formázást illetően, és a lehető legtökéletesebb szemöldököd alakítsuk ki a számodra.

Ha a főbb irányelveket megbeszélve, elkezdődik az előrajzolás, ami nagyon precíz folyamat, és te is végig a tanúja lehetsz, hogyan alakítja ki a szemöldök tetováló szemöldöködet, ami végül a te jóváhagyásoddal lesz a végleges tetoválandó forma.

Utána következik maga a tetoválás, végig érzéstelenítőt használva, majd a végén fertőtlenítés és egy ápoló krém felvitele.

Mi a teendőm a kész tetoválásommal?

A friss tetoválást nem szabad kiáztatni, bár érheti víz például arcmosáskor, de ne ilyenkor menjünk strandra, uszodába, illetve a fertőzés veszély miatt természetes víz se érje (tavak, folyók vize). Kerülni kell a szaunázást, a szoláriumot, napozást, az olyan sportokat, ahol nagyon leizzadsz.

Amikor a tetoválás elkezd lehámlani, ne kapargasd, tépkedd, hagyd, hogy magától essen le, még akkor is, ha ezt nehéz megállni. Az kozmetikus által adott utóápoló krémmel kell napi 3x vékonyan bekenni.

Minden esetben kell korrekció?

Igen, minden esetben szükséges visszajönni korrekcióra, ez általában már benne van árban. Abban az esetben is, ha te jónak látod a szemöldököd. Lehet, hogy csak pár apróságot kell rajta javítani, de ha mondjuk, egy kicsit mégis sötétebb színt szeretnél, azt is ilyenkor lehet módosítani, hiszen utólag mindig lehet sötétíteni, míg fordítva ez nem lehetséges.

Kép forrása: Freepik.com