Miért szeretjük az ékszereket?

különleges ékszerek

Kevesen tudják, de a legkorábbi ismert ékszereket valójában nem is emberek (Homo sapiens-ek), hanem 115 000 évvel ezelőtt, a spanyolországi Cueva de los Aviones barlangban élő neandervölgyiek készítették kis tengeri kagylókból és perforált gyöngyökből.

Míg régen a nők az ékszereket díszítésként használták vagy azért, hogy felkeltsék az ellenkező nem figyelmét, addig ma már más okai vannak annak, ha egy hölgy ékszert visel.

1. Tükrözi a személyiségünket

A kiválasztott színek, formák, alapanyagok, minták és stílusok mind segítenek kihangsúlyozni a személyiségünket, amelyek abban is nagy szerepet játszanak, hogy hangsúlyt kapjanak bizonyos fizikai tulajdonságok is.

Van, aki a csuklóját, az ujjait vagy a nyakát szereti hangsúlyos szerepben mutatni, de sokan szeretik – főként nyáron – a csinos bokájukat is kihangsúlyozni egy finom bokalánc segítségével.

2. Teljessé tesz minden outfitet

Még a legunalmasabb hétköznapi ruházatból is egyedi és tip-top viselet lesz, ha azt a személyiségünknek és az alkalomhoz illő ékszerrel egészítjük ki.

Egy bájos nyaklánc, egy hivalkodó óra vagy egy csinos lógós fülbevaló igazán patinás végeredményt képes adni a legtöbb utcai viseletnek.

3. Segíti az optikai illúziót

Mindenkinek van olyan testrésze, amellyel nem igazán elégedett. Aki nyújtani szeretne egy kicsit a kerek arcán, az hosszú, vékony lógós fülbevalóval próbálja ezt elérni. Aki alacsony, az egy V- vagy Y-alakú nyaklánc segítségével tudja optikailag növelni a magasságát.

Aki vékonyabb ujjakat vagy csuklót szeretne, az pedig a tömör és vastag gyűrűk helyett a vékony típusokat választja, s a csuklójára is vékony láncokat helyez a vastag típusú karkötők helyett.

4. Ugyanaz az outfit, más ékszerrel más stílust kap

Ha az irodában kosztümöt és szoknyát kell viselnünk a dresszkód miatt, s nincs időnk munka után átöltözni, s épp egy elegáns étterembe megyünk, segíthetnek az ékszereink átváltoztatni az irodai viseletet elegáns esti megjelenéssé.

Csak annyit kell tennünk, hogy az aranyláncot és arany fülbevalót lecseréljük egy csodaszép gyöngy szettre, s máris emelkedettebb lesz az outfitünk este még akkor is, ha ugyanabban a ruhában indultunk el reggel, viszont egy különleges ékszerrel gazdagodtunk.

5. Hosszú távú befektetés

Nem feltétlenül a sokak számára elérhetetlen gyémánt ékszerekről beszélünk, hanem arról, hogy míg egy blúzt nem hordhatunk egy héten át az irodában, addig egy csinos nyakláncot, karkötőt vagy fülbevalót akár évekig is.

Nem kell egy külön szobányi ékszert venni ahhoz, hogy mindig egyedi legyen a megjelenésünk, ha ügyesen tudjuk őket kombinálni a ruhákkal és kiegészítőkkel.

Kép forrása: Pixabay.com