Milyen hibákat követnek el a kezdő grafikusok?

grafikus

Egyre népszerűbb a grafikus szakma, hiszen akik ezt művelik, jellemzően otthonról dolgoznak és kreatívan tevékenykednek. Ők azok, akik logókat készítenek, prospektusokat gyártanak, kiadványokat szerkesztenek, és még számtalan hasonló dolgot végeznek.

Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen e területen, kell némi szépérzék, precizitás, ugyanakkor a szakmai alapokat is el kell sajátítani. Erre lehet kiváló a thebrightacademy.hu Grafikus online tanfolyama. Ha jelentkezel a képzésre, megtanulhatod a szakma mindent csínját-bínját. Nézzük, hogyan épül fel a kurzus!

Grafikus online tanfolyam

A The Bright Academy grafikus online tanfolyama összesen 8 modulból áll. A bevezető részben megismerkedhetünk az alapfogalmakkal, például megtudjuk, mi az a márkakönyv, milyen betűtípusok vannak és melyek a legnépszerűbb logódizájnok.

Ezt követően az Adobe Photoshop, az Adobe Indesign és az Adobe Illustrator programok használatában mélyedhetünk el. Mindegyik nagyon fontos ahhoz, hogy valaki megfelelően tudjon majd dolgozni grafikusként.

Két bónusz modulja is van a képzésnek, mindkettő azt a célt szolgálja, hogy sikeres vállalkozó lehessen valaki a későbbiekben. Ám ezért tenni is kell!

Lássuk, mik azok a tipikus hibák, amelyeket elkövetnek a kezdő grafikusok. De megmutatjuk azt is, hogyan lehet ezek ellen tenni.

1. A tipográfia megválasztása rossz

Az egyik legnagyobb hiba, hogy rosszul választják meg a betűtípusokat a kezdők. Ez zavaró lehet az olvasók számára, és olykor az üzenet is hitelességét veszti így.

Ezért nem véletlen, hogy a The Bright Academy tanfolyamán egy külön modul foglalkozik a témával.

2. Bonyolult megoldások

Az emberek azokat a grafikákat szeretik, amelyeknek üzenete egyszerű, könnyen érthető bárki számára. Éppen ezért egyáltalán nem jó, ha valaki túl bonyolult dizájnokat tervez, mindennel telezsúfolja a képet.

Ezt is meg lehet tanulni: gyakorlás és sok visszajelzés kell hozzá, hogy megtaláljuk az arany középutat.

3. Egységesség hiánya a márkázásban

Mielőtt megtervez valaki egy logót, tisztában kell lennie a cég arculatával. Vajon milyen színek dominálnak a vállalatnál? A szögletesebb vagy a kerekdedebb formákat részesítik előnyben?

Minden jelet, színt, betűt konzisztensen kell használni, nem szabad, hogy eltérőek legyenek a vállalati papírokon vagy a honlapon alkalmazott grafikák, illetve a céglogó.

A gyakorlás fontossága

Egy kezdő grafikus a tanfolyam elvégzése után azt hiheti, hogy már mindent tud, pedig a legtöbbet a tapasztalat útján szerzi az ember. Így fontos, hogy elvállalj minél több munkát, és fogadd el a visszajelzéseket is!

Manapság ez a szakma valóban nagyon népszerű a fiatalok körében, épp ezért sokan is választják. Tűnj ki a tömegből azzal, hogy figyelsz a célközönségedre, helyesen választod meg a betűtípusokat és a színeket, vigyázol a koncepcióra és van egyedi stílusod.

Amennyiben úgy érzed, további fejlődésre van szükséged, nézz szét a TBA többi online tanfolyama között is, mert jó pár hasznos képzést találsz még az oldalon.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)