Őrületes puhaság, Wellsoft vagy pamut köntös?

köntös

Néhanapján jól esik lustálkodni egy kicsit, ilyenkor pedig sokszor még az öltözködéssel se nagyon van kedvünk foglalkozni. Egy pamut köntös remek szolgálatot tesz ezeken a napokon, hiszen  túl a gyakorlati hasznán, rendkívül komfortos viselet.

Persze nem véletlenül hódította meg majd az egész világot mindössze pár évtized leforgása alatt, lévén egy olyan ruhadarabról van szó, ami gyakorlatilag napszaktól függetlenül bármikor hordható.

Ám ha úgy akarjuk akkor nem csak a kényelmünket szolgálja, hanem eleganciát is sugározhat. A hétköznapi változatok mellett ugyanis ma már sokan szereznek be exkluzívabb anyagból készült darabokat is, egy szép szatén, vagy selyem modell pedig a valódi luxus megtestesítője.

A jóval elterjedtebb típusok közül a Wellsoft, illetve a pamut köntös a legnépszerűbb. Célját tekintve mindkét anyagválasztás az általános felhasználás felé billenti a mérleg nyelvét, ám ezzel együtt azért bőven akad köztük különbség.

A Wellsoft egy szőrme hatású kelme, ami hihetetlenül puha tapintású. Nedvszívó képessége kimagasló, emellett óriási előnye, hogy egyáltalán nem gyűrődik, ennélfogva nincs szükség arra, hogy vasaljuk. Elsősorban akkor válasszuk az ebből készült fürdőköpenyt, ha a cél egy meleg ruhadarab beszerzése, amiben akár szívesen odakucorodunk a fotelba és élvezzük a körül ölelő érzést.

Azzal érdemes számolni, hogy akárcsak egy vastagabb takaró, ez is kellemesen átmelegít még a leghidegebb téli estéken is.

Ezzel szemben a pamut női köntös egy általánosabb megoldás, ami remek célt szolgál, ha csak néhanapján magunkra kapnánk valamit, amikor tényleg nincs kedvünk azzal foglalkozni, hogy miben nyitunk ajtót. Mivel pamutból készül, a szövet felületét hurkokkal teszik bolyhossá.

Ennek köszönhetően remekül felszívja a vizet, így tulajdonképpen nincs is szükség mellette törölközőre, hisz a frottír köntös tökéletesen ellátja annak feladatát.

A döntés tehát tényleg csak rajtunk áll, bármilyen anyagból készült darabot is választunk, biztos, hogy elégedettek leszünk vele.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)