Őszi bőrápolási rutin: ezt a 5 dolgot kell megváltoztatnod a hidegebb napokon

bőrápolás

Az időjárás változik, és ez azt jelenti, hogy a bőrápolási rutinodnak is változnia kell. A hidegebb idő miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megfelelő hidratálásra, de emellett a tisztítást sem szabad továbbra sem hanyagolni.

Miért kell ősszel megváltoztatnom a bőrápolási szokásaimat?

A bőr mindig ki van téve a környezetnek, ami azt jelenti, hogy sokkal érzékenyebb a környezet változásaira, mint a test többi szerve, ezért nagyon fontos az időjárás változásával a bőrápolási szokásokat is megváltoztatni. A levegőben lévő víz befolyásolja a bőr víz egyensúlyát (hidratációját).

A párás klíma puhává teheti a bőrt, és megkönnyíti a teltség megőrzését, a szárazabb éghajlat viszont kiszáríthatja a bőrt, így nagyobb valószínűséggel jelennek meg a finom vonalak és ráncok. Minden évszaknak vannak előnyei és hátrányai.

Nyáron a bőr könnyebben kezelhető, mert a levegő párásabb, mint télen, nagyobb valószínűséggel eszünk friss gyümölcsöt és zöldséget, sportolunk és aktívak maradunk, ami javítja a keringést és segít a bőr egészségének megőrzésében.

De vannak árnyoldalak is, ugyanis hajlamosak vagyunk túl sokat napozni, ami felgyorsíthatja a ráncok megjelenését, és ha sok időt töltünk a medencében, a klór vagy só expozíció kiszáradást és átmeneti irritációt okozhat.

De ennél sokkal rosszabb lehet az őszi heves szél, és a hidegebb hőmérséklet, ami nagymértékben változhat egyik napról a másikra, forró, párás nappalok és hűvös, száraz éjszakák mellett. Az időjárás változásához bőrünknek alkalmazkodnia kell, így bőrápolási rutinunknak is ezzel együtt kell változnia.

Mutatjuk, mikre kell különösen odafigyelni az őszi bőrápolási rutin kapcsán!

Így tisztítsd meg bőrödet ősszel!

Talán ez a legfontosabb dolog, amit a bőrödért tehetsz, hogy alaposan megtisztítod minden nap. Nyáron az izzadás és magas aktivitás miatt erősebb tisztító alapanyagokat igényel a bőr, de ősszel érdemes ezeket a durvább szereket elpakolni, és helyettük gyengéden hidratáló tisztító alapanyagokat keresni.

Figyelj oda arra is, hogy hogy érzed magad tisztítás után, ha feszül a bőröd, akkor az azt jelenti, hogy ki van száradva, szükség van egy kis extra hidratálásra!

Hidratálj okosan ősszel is!

Biztosan hallottad már, hogy nyáron a legjobb olajat, télen pedig krémet használni. Mivel nyáron hajlamosak vagyunk többet izzadni, a legjobb, ha az általunk használt hidratáló krémnek világosabb az alapja, így nem tömíti el a pórusokat.

Ősszel áttérünk a hidegebb, szeles napokra, beindítjuk a fűtőtesteket, és kevesebb víz kerül a levegőbe – mindez kiszívja a hidratáltságot a bőrünkből (és vele együtt a nedvességet is), száraz, pelyhes felületet hagyva maga után, ami kiemeli a vonalakat és ráncokat is.

A bőr természetes módon is hajlamos kevesebb zsírt termelni az őszi és téli hónapokban, tehát ideje fokozni a hidratálást. Ha zsíros a bőröd, akkor nyugodtan maradhatsz a nyári hidratáló krémnél napközben, de éjszaka válts mélyebben behatoló hidratálóra, hogy ne képződjenek kiszáradt foltok a bőrön.

Ha hajlamos száradásra a bőröd, akkor mélyen hidratáló kenőcs használatát ajánljuk. A természetes összetevőkből álló, mélyen hidratáló Ceralbin bőrápoló krém tökéletes választás. Gyógyszertári minőségben készül, így nemcsak a hatékonyságában lehetsz biztos, hanem abban is, hogy nem okoz majd semmilyen allergiás reakciót, irritációt.

Ne feledkezz meg a hámlasztásról ősszel sem!

Mindig javasoljuk a hámlasztást, mert ez a legjobb módja a sötét foltok megjelenésének minimalizálására és a bőr tónusának kisimítására, de most igazán remek alkalom, hogy odafigyelj a hámlasztási rutinodra.

Mivel az évnek egy olyan időszakába lépünk, amikor a bőr kevesebb zsírt termel, és a környezeti tényezők – szél, eső, változó hőmérséklet – irritálhatják, ezért érdemes fokozottan odafigyelni arra, hogy mikor néz ki a bőr egy kicsit fakón és bőrradírra szorul.

Vannak, akik nyáron hetente többször is hámlasztást végeznek, de az év hűvösebb, szárazabb részében a túlzott bőrradírozás túl sok lehet, ne vidd túlzásba!

Használj hidratáló maszkot!

A nyárról az őszre, a télre való átmenet szárazabb levegőt hoz, ami megfosztja a bőrt a nedvességtől. Ez azt jelenti, hogy még ha le is cseréled a hidratáló krémet, az nem biztos, hogy elég lesz, különösen, ha fúj a szél és bekapcsolnak a fűtőtestek.

Lehet, hogy nyáron nem volt szüksége hidratáló maszkra, de most itt az ideje, hogy újra használj egyet. te is készíthetsz ilyen maszkokat otthon, olyan összetevők felhasználásával, mint a tört banán, avokádó, méz, joghurt, olíva- vagy jojobaolaj, zabpehely.

Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Összegezve: a legfontosabb ősszel a megfelelő hidratálás. Ezt nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is el lehet érni. A hidratáló készítmények mellett nagyon fontos a megfelelő folyadékfogyasztás.

A nyári nagy melegben mindenki kapkodott a hideg poharak után, de ősszel sem szabad drasztikusan csökkenteni az elfogyasztott víz mennyiségét. Napi 2,5 liter víz fogyasztása a minimum, és ehhez még csak egy extra löket a hidratáló krémek használata.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)