Padlótisztítás felsőfokon – Hogyan kell használni a padlótisztító gépet?

padlótisztítás

A padló gépi eszközökkel való karbantartása, tisztítása és fertőtlenítése nagyban megkönnyítette az emberek mindennapjait, hiszen mindamellett, hogy gépi erővel sokkal hatékonyabb a munkavégzés, annak ideje is lecsökkent – mind a tisztítási, mind pedig a szárítási idő tekintetében.

Napjainkban egyre nagyobb szükség van az ipari padlótisztító gépek munkájára, hiszen a hatalmas irodaházak tisztántartása és fertőtlenítése mindennapos feladat. A professzionális takarítógépek kölcsönzése ideális megoldást jelenthet azok számára is, akiknek az iroda méretéből adódóan nem érdemes beruháznia egy profi gépezetre.

Hatékony padlótisztítás: a megbetegedések csökkentése érdekében

Ugyan a koronavírussal fertőzöttek számának csökkenése és a vírus gyengülése megkönnyebbülésre adhat okot, azonban olyan színtereken, ahol nap, mint nap több száz, vagy akár több ezer ember gyűlik össze rengeteg más vírus és baktérium kaphat teret.

A megbetegedést okozó kórokozók több napig is elélnek bizonyos felületeken, így az egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen a létesítmények mindennapos takarítása – a padlók és egyéb felületek tisztítása, valamint fertőtlenítése. Mindez pedig professzionális gépek segítségével sokkal gyorsabb és egyszerűbb folyamat, mint például a kábeles padlótisztító gép használatával.

A padlótisztítás folyamata professzionális gépekkel

A takarítási folyamatnak is megvannak a maga folyamatai és azok rendje, melyet érdemes követni. Ez a folyamat 3 különböző lépcsőfokból vagy különálló feladatból áll: a takarítás, a fertőtlenítés fázisa, valamint a csírátlanítása folyamata. A takarítás magának a felületeknek a szennyeződésektől való megtisztítását jelenti.

Ekkor külső szemmel ugyan már tisztának látszódhat az adott színtér, a baktériumok és vírusok még mindig jelen lehetnek. Éppen ezért lényege a második lépcsőfok: a fertőtlenítés. A gondosan kiválasztott fertőtlenítőszerek a baktériumok és vírusok elpusztítására hivatottak. A fertőtlenítő folyamat önmagában nem teszi tisztává is a felületet, így a két feladat kombinálása a legideálisabb.

Csírátlanítás és a tisztítószerek szerepe

Végül a csírátlanítás egy olyan takarítási folyamat, amely elsősorban élelmiszer feldolgozó üzemekben, sörfőzdékben és éttermekben szükséges, azaz olyan létesítményekben, ahol élelmiszer vagy ital feldolgozása – előkészítése, csomagolása vagy fogyasztása történik.

Különböző típusú padlóhoz különböző típusú padlótisztítószer szükséges. A padlótisztító gépek használata csak abban az esetben lesz sikeres, amennyiben a felület és a szennyeződés jellegének megfelelő szer került kiválasztásra. Azonban a gépek kölcsönzésével foglalkozó cégek minden hasznos tudnivalóval, valamint jó tanáccsal ellátják a bérlő személyét a sikeres használat és az eredményes végkimenetel érdekében.

Média partner: DLX MEDIA – tartalomgyártás hatékonyan

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)