Praktikus ötletek kis fürdőszoba berendezéséhez

kis fürdőszoba berendezése

A kisméretű szobák berendezése nem könnyű feladat, mivel a bútorok és használati tárgyak elhelyezését úgy kell megoldanunk, hogy közben az adott szoba, rendezett hatást keltsen és kellemes legyen a használata.

Nincs ez másképp a kis fürdőszoba esetében sem, ahol legalább egy mosdókagyló és zuhanyzó vagy fürdőkád helyet kap, valamint mosókonyha hiányában a mosógép is többnyire ebben a helyiségben kerül elhelyezésre. A szépségápolási termékek, tisztálkodási szerek és törölközők tárolását szintén itt kell megoldanunk.

Szerencsére vannak olyan praktikus ötletek, amelyek segítségünkre lehetnek a helykihasználásban, valamint abban, hogy a fürdőszobát nagyobbnak láttassuk a valós méreténél. Lássuk, melyek ezek a trükkök!

Szaniter és bútorválasztás

Az üzletek szaniter és bútor választéka igencsak bőséges, így biztosan találunk közöttük kisebb fürdőszobába illő darabokat. Talán mondanunk sem kell, de az első, és legfontosabb szempont, hogy a kisméretű bútorokat és szanitereket részesítsük előnyben.

Nagyon modern hatást keltenek és a teret is nagyítják a falra szerelhető, lebegő bútorok. A berendezési tárgyak alakjával szintén játszhatunk, a kerekded formák, otthonos, barátságos hangulatot teremtenek, további előnyük, hogy kevesebb helyet foglalnak, mint szögletes alakú megfelelőik.

kis fürdőszoba berendezése

Kép forrása: Freepik.com

Kisebb fürdőszobába érdemes inkább zuhanykabint választani a fürdőkád helyett, ha ragaszkodunk a kádhoz, akkor az ülőkádat vagy a sarokkádat preferáljuk. Ha sem a kádról, sem a zuhanyzóról nem szeretnénk lemondani, akkor az átlátszó kádparaván felszerelése lehet a segítségünkre.

A tárolás módja

A tárolást nyitott polcok, valamint zárt szekrények kombinálásával oldjuk meg, ha így teszünk, nagyon rendezett és egyben modern hatást érhetünk el, anélkül, hogy összenyomnánk a teret. A falra szerelt polcokon, dekoratív tároló dobozokban rendezzük el a holmijainkat, így minden kéznél lesz.

Szobanövények a fürdőszobában

Sokan kedvelik a szobanövényeket és szívesen tartanak néhány darabot a fürdőszobában is. A növények igényein túl vegyük figyelembe azok kifejlett méretét is. A nagylevelű, nagyméretű szobanövényeket felejtsük el, válasszunk inkább kistermetű fajokat.

Trükkök, amelyektől nagyobbnak látszik a fürdőszoba

kis fürdőszoba berendezése

Kép forrása: Freepik.com

Bár a méretén nem tudunk változtatni, léteznek olyan trükkök, amelyeknek köszönhetően a fürdőszoba a valódi méreténél nagyobbnak látszik. Ilyen trükk például a színek megfelelő használata, a világos pasztell árnyalatok és a fehér szín segítenek a tér nagyításában.

Érdemes egy színt kiválasztanunk és ennek a különböző árnyalatait variálni a fürdőben. A bőséges fény, szintén hozzájárul ahhoz, hogy nagyobbnak érezzük a helyiséget, alkalmazzunk tükörvilágítást és spot lámpákat a hatás érdekében.

A fürdőszobában használt anyagok és a burkolatok körültekintő kiválasztásával, szintén sokat tehetünk azért, hogy tágasabbnak érezzük a helyiséget. Az üvegfelületek légies, modern hatást keltenek. A burkoláshoz válasszunk nagyobb méretű csempéket, mivel így a fugázás szellősebb lesz. A kis csempék közötti, négyzetrácsszerű fuga, összenyomja a teret.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos ötletet adnunk a kis fürdőszoba berendezéséhez. További lakberendezéssel és kertészkedéssel kapcsolatos cikkeink az Otthon rovatban olvashatók.

Képek forrása: Freepik.com