Praktikus tárolást tesznek lehetővé a nagy teherbírású polcok

polc

A mesteremberek számára alapvető bútor, de otthon, a háztartásokban is praktikus tárolást tesznek lehetővé a nagy teherbírású polcok, amelyek helyet kaphatnak a garázsban, a tárolókban, kamrákban, de akár a spájzban, sőt még egy szobában is.

A Homelux webáruház kerti kiegészítői között ugyanis nagyon esztétikus kinézetű Salgó polcokat találunk, amelyek tökéletesen megállják a helyüket minden körülmény között. Vajon mitől ilyen népszerű ez a termék?

Amit a Salgó polcokról tudni érdemes

A Salgó polcok gyártása Salgótarjánban kezdődött el a 20. század közepén. A technológia Angliából származik, egy londoni mérnök, Demetrius Comino fejlesztette ki. Azt szerette volna, hogy a fapolc helyett egy időtállóbb, fémelemekből álló polcrendszer kialakítása váljon lehetségessé. Így találta fel ezt a ma is sok helyen hasznosítható, nagy teherbírású polcrendszert, melynek a stabilitása a legnagyobb ereje.

A Salgó polcon ugyanis nagyobb méretű, nehezebb tárgyakat is elhelyezhetünk anélkül, hogy ez a polcrendszert megviselné. Nem csoda hát, hogy kerti tárolók, garázsok, kamrák sokaságában használják ezt a típust.

Előnye, hogy könnyen összeszerelhető, tartós, stabil és nagy felületet biztosít a tároláshoz, továbbá könnyen átalakítható, az igények szerint méretezhető.

Mi alapján válasszunk magunknak polcrendszert?

Amikor polcrendszert keresünk, akkor tisztában kell lenni azzal, hol fogjuk felállítani a szerkezetet. Lehet, hogy szükség lesz a falhoz való rögzítésre is, de ha kisebb tárgyakat tárolunk csak, akkor önmagában is megáll a polcrendszer baj nélkül. Olykor magukat a polcokat is érdemes rögzíteni saroklemezekkel.

Gondoljuk át, melyik helyiségben van szükség igazán a Salgó polcra, és mit fogunk rajta tárolni? Kerti eszközöket? Szerszámokat a barkácsoláshoz? Esetleg a kamrában tárolt élelmiszerek – konzervek, befőttek – kerülnek fel rá szépen sorban elrendezve?

Az is gyakori, hogy valaki egy kerti tárolóba vásárol polcrendszert, és minden fontos kelléket ott tárol. Mások könyvespolcként hasznosítják, irodákban például ez is hatékony megoldás lehet. Nem minden Salgó polc egyforma, vannak dizájnos darabok is, ilyeneket találunk a Homeluxnál.

Egy dizájnos polcrendszer minden igényt kielégít

A Homelux kerti kiegészítői között megtalálható nagy teherbírású polcok többféle színben és méretben is kaphatók. Létezik egy kisebb, 4 polcos, 150x70x30 cm-es változat, és egy magasabb: ez 5 polcos és 180x90x40 cm. Ez utóbbinak 175 kg a terhelhetősége, míg az előbbinek 150 kg.

Mindkettő kapható króm és fekete színben. Az állvány anyaga acél, a polcok pedig szerelt fából készültek. A tartósságot garantálja a kialakítás: a csavar nélküli összeszerelés és a megbízható anyagok tökéletes biztonságot nyújtanak. Az egyes felületek tovább oszthatók két kisebb részre.

Az erős teherbírású polcokkal könnyedén megoldhatjuk a tárolási problémákat, esztétikus kivitelezésük miatt pedig nemcsak az otthon külső helyiségeiben, hanem odabent is szerepet kaphatnak.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)