Sokoldalú húsvéti dekoráció muskátlival

asztali dekoráció

Már csak néhány hét és a tavasszal együtt megérkezik a húsvét is. Legyen szó akár a nappalink, akár az ünnepi asztal feldíszítéséről, a dekoráció a húsvéti szezon elengedhetetlen része. Ilyenkor feltűnnek a minden évben kötelező elemnek számító tojások, de rendszeresen helyet kapnak a tavasz színes virágai is. Az időszakhoz kötődő klasszikus korai virágzók mellett a nemes muskátlik is tökéletesek a húsvéti kreatív ötletekhez.

Gyönyörű virágaikkal és élénk színeikkel ezek az eredetileg szobanövényként termesztett szépségek igazán feldobják a belső tereket. Ötvözve a húsvét legnépszerűbb dekor elemeivel, a Pelargonium for Europe szakértői megmutatják, hogyan illeszthetjük be a húsvéti dekorációba a könnyen elérhető és gondozható, színes virágú nemes muskátlit.

Húsvéti makramé tojások

makramé tojások

Kép forrása: Pelargonium for Europe

Ez a mennyezetre szerelt különleges dekoráció szokatlan lehet, mégis dinamikussá és izgalmassá teszi otthonunkat. A plafonra rögzített installációról gyönyörűen mintázott fürjtojások lógnak, kedv szerint választott dekoratív elemek és különböző formájú tyúktojások társaságában.

Az esztétikus makramé akasztók nagyméretű tojásokat is rejtenek, melyekbe, ha vizet öntünk, akár minivázaként is használhatóak. A tojásból készült vázában pedig remekül mutatnak a színes virágú, vágott muskátlik. A törékeny tojásvázákat kétféleképpen is elkészíthetjük.

Amennyiben nyers tojásokat használunk, óvatosan távolítsuk el a tetejüket, csöpögtessük le a tojásfehérjét és sárgáját, majd öblítsük le a héjakat. Ha pedig főtt tojásokkal dolgozunk, a héjak tetejének eltávolítása után kanalazzuk ki tartalmukat és gondosan tisztítsuk meg őket.

Tipp: A fürjtojások már természetes állapotukban olyan változatos és dekoratív mintázatúak, hogy nincs szükségük további díszítésre. A tyúktojásokat viszont tetszés szerint festhetjük, bevonhatjuk vagy más módon díszíthetjük.

Virágos húsvéti fészek

húsvéti fészek

Kép forrása: Pelargonium for Europe

A virágokkal díszített húsvéti fészek egy igazán egyedi ötlet, mellyel könnyen feldobhatjuk otthonunkat az ünnepek idején. Elkészítéséhez egy fonott kosarat használunk kaspónak, amelyet muskátlikkal és gyertyavirággal ültetünk be. A kosarat magát feldíszíthetjük gallyakból font koszorúval, végül pedig – az igazi húsvéti hatásért – helyezzünk kedvünk szerint megfestett húsvéti tojásokat a kosárba, és díszítsük fészkünket apró tollakkal.

Természet inspirálta asztali dekoráció

asztali dekoráció

Kép forrása: Pelargonium for Europe

Ahogy minden ünnepi dekorációnál, most is a természet biztosítja a legszebb díszítő elemeket. Hogyha kedveljük a vintage stílust, egy hasonló hangulatot idéző húsvéti teríték elkészítéséhez csupán annyit kell tennünk, hogy különböző színű muskátlivirágokat és leveleket, valamint dekoratívan mintázott kis fürjtojásokat rendezünk el az étkezőasztalon.

Egy mutatós cserépben elhelyezett virágzó muskátli, valamint a szalvétához kötött mini csokorként használt muskátliszárak tálalás során tökéletessé teszik a szeretettel díszített húsvéti asztalt.

Tipp: a csokorként használt muskátli szárak tovább maradnak frissek, ha vízzel töltött fiolákba helyezzük őket.

További izgalmas dekorációs ötletekért látogass el a Pelargonium for Europe oldalára.

Képek forrása: Pelargonium for Europe