Stílusosabb otthon néhány egyszerű lépésben

akril kád tisztítása

Ha az otthonodat szeretnéd egy kicsit szebbé, mutatósabbá tenni, akkor nem feltétlenül kell nagy átalakításokban gondolkodnod. Néha elég egy kis változtatás, hogy a lakásunk teljesen új színben tűnjön fel és sokkal jobban érezzük magunkat benne, mint előtte.

A fürdőszobában az akril kád tisztítása például csodákat művel, ugyanis utána olyan lesz, mintha vadiújan vettük volna. Ha pedig a gipszkarton festése is napirendre kerül, mondjuk a nappaliban vagy a hálószobában, akkor azzal is sokkal trendibbé válhatnak a belső terek.

Mire figyelj az akril kád tisztításakor?

Az akril egy rendkívül erős és nagy ellenállóképességgel rendelkező anyag, ami nagyon jól tartja a hőt. Nem véletlen tehát, hogy a belőle készített kádak nagyon népszerűek. Mivel egy strapabíró felületről van szó, ezért kis esély van rá, hogy megsérül. Azonban, ha ez mégis megtörténik, akkor az apróbb hibákat könnyen ki tudjuk javítani.

Az akril kád tisztítása nem egy bonyolult művelet, jóformán csak egyetlen szabályt kell betartanunk. Azt, hogy nem szabad dörzsi szivacsokat, illetve szemcsés súrolószereket használni, mert ezekkel megkarcolhatjuk a kádunkat és azt utána javítani kell. A folyékony és a géles állagú termékek remek választást jelentenek. Ami a természetes szereket illeti, a citromsav és az ecet jöhet szóba, ezek nemcsak a szennyeződéseket távolítják el, hanem a vízkövet is.

Ilyen egyszerű a gipszkarton festése

A gipszkarton egy sokoldalúan felhasználható anyag, tökéletes választás, ha például esztétikai okokból el szeretnénk takarni a falat vagy a mennyezetet. A felhelyezése egyszerű, csak arra kell figyelni, hogy az elemek szépen egymás mellé kerüljenek és a megfelelő ragasztóval legyenek rögzítve.

Ráadásul ha szeretnénk, akkor átfesthetjük egy általunk választott színnel. A gipszkarton festése kizárólag mész nélküli festékkel történhet, mert az károsíthatja a szerkezetét. Mielőtt nekikezdenénk a munkának, fontos, hogy alaposan megcsiszoljuk a gipszkartont, majd jöhet a portalanítás, az alapozás és végül pedig a festés.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)