Takaró, mely meleg időben is tökéletes

takaró

Takarót melegebb időben is használunk a baba betakarására, akár éjszaka, akár a babakocsis séták alkalmával. De nem mindegy, hogy milyen anyagból készül, hiszen melegben könnyebben megizzad a kicsi, ami pedig megfázáshoz vezethet. Tehát, amikor takarót szeretnél venni a kisbabád részére, fontos a textil tulajdonságát is megismerni, hogy az évszaknak, hőmérsékletnek megfelelő legyen.

A bambusz csodálatos tulajdonságai

A bambuszból készült szövet számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a többi textilhez képest. Kezdjük az alapoktól, a bambusz termesztése szükségtelenné teszi a növényvédő és rovarirtó szerek használatát, ennek köszönhetően nem tartalmaz semmiféle káros anyagot a bambusz szövet, tehát kisbabáknak készült takarónak tökéletes.

A Peekabooshop.hu bambuszból készült takarói a legmelegebb éjszakákon is használhatók anélkül, hogy a baba izzadna. Mivel az anyag fantasztikus vízmegkötő képességgel rendelkezik, vagyis a lehető leggyorsabban felszívja a vizet, a kicsi bőre pedig száraz marad.

Baktériumok és gombák sem tudnak megtelepedni a textília szálai között, mert a bambusz antibakteriális és gombaellenes is. Ezenkívül hipoallergén is, tehát a legérzékenyebb bőrű kisbabának sem okoz irritációt. A poratkák is távol maradnak, mert nem tudnak megtelepedni az bambusz szövetben.

Bambusz takarót meleg időben is használhatsz

Meleg időben a babák is ugyanúgy izzadnak, mint a felnőttek, ráadásul a kicsiknek érzékenyebb a bőrük és hajlamosabbak bőrirritációra. Ezért a melegebb hónapokban a bambuszból készült takaró az ideális választás.

A bambusz takaró kellemes, hűsítő érzés a baba bőrének, mert kényeztetően puha, ráadásul több fokkal hűvösebb érzetet is kelt a bőrön. Az izzasztó nyári éjszakákon a bambusz takaró alá elegendő egy vékony body, nem fog fázni, de nem is lesz melege a gyermeknek. A takarót nemcsak nyáron használhatod, hanem az év minden hónapjában, mert igazi négy évszakos darab, mely nyáron hűt, télen pedig fűt.

Többféle méretben elérhető

Háromféle méret közül választhatsz, attól függően, hogy hol fogjátok használni. Ha főleg útközben, a babahordozóban vagy babakocsiban, akkor praktikusabb a 70 x 100 centiméteres mellett dönteni. Otthonra a kiságyba a 100 x 120 cm méretű a kényelmes.

Ha azt szeretnéd, hogy a lehető legtovább tudja használni a gyermeked, akkor a 120 x 120 centiméter méretű a legideálisabb, amit 4-5 éves koráig is kényelmesen használhat majd.

Válaszd a legnagyobb méretű takarót, és akkor vihetitek magatokkal a strandra, vízpartra is fürdőlepedőként használva.

A bambusz takaró kezelése

Ha betartasz pár szabályt, akkor sokáig megőrizheted a bambusz takaró új állapotát. Mosógépben 30 foknál magasabb hőmérsékleten ne mosd, valamint szárítógépbe se tedd, inkább terítsd ki a levegőre száradni. Fehérítő és erős folttisztító használata sem javasolt. Ha kíméletesen tisztítod, akkor hosszú évekig használhatjátok eredeti szépségében.

Hirdetés (X)