Táska minden mennyiségben

minőségi bőr táska

„Drágám, már megint egy újabb táska?” – hangzik el sok esetben a kérdés. Mielőtt belekerülnénk a gyűjtési szenvedélyekkel kapcsolatos szokásos sztereotípiákba, azért érdemes tüzetesebben megvizsgálni, hogy mennyire jogos egy efféle kérdés.

Egy táska egyértelműen fontos kiegészítője a mindennapoknak, és rengeteg féle változatban kaphatók. Akár hétköznapról, akár különleges alkalomról, vagy szabadidős tevékenységről van szó, táskára szinte mindig szükségünk van.

Talán nehéz választani abból a széles kínálatból, amely manapság a rendelkezésünkre áll, ezért érdemes számba venni, hogy tulajdonképpen hányféle táskára van valójában szükségünk?

Praktikum és divat

praktikus női táska

Valószínűleg sokan beleestünk már abba a csapdába, hogy valami hirtelen nagyon megtetszett, de csak a vásárlás után jöttünk rá, hogy valójában nem felel meg a céljainknak. Ugyanez érvényes a táskákra is, mivel ebben az esetben különösen fontos a praktikum: a zsebek, a tároló, zipzáros részek elhelyezése, így egy kisebb méretű változat akár hasznosabb is lehet egy nagyobb, de kevésbé jó elrendezésű darabnál.

Persze alkalmi viseletekhez többnyire a kisebb táskákat preferáljuk, itt talán a divatos megjelenés nagyobb hangsúlyt kap, de hölgyek esetében azért a tárolókapacitás is fontos! Az iratokon kívül ugyanis kell a hely a sminknek és az egyéb higiéniai kellékeknek is.

Mennyiség vagy minőség?

Talán tényként kezelhetjük, hogy a hölgyek több táskával rendelkeznek, mint férfitársaik, viszont ez nyilván magából, az öltözködésből támasztott kívánalmaknak tudható be. Színház, munka, üzleti rendezvény, kikapcsolódás, kirándulás és még nem értünk a sor végére, mind-mind más típusú táskát igényelnek.

Manapság még a férfiaknak is biztosan van két-három táskája. Összességében elmondható, hogy az időközben felmerült igényekre a táskagyártó piac rugalmasan reagált: szinte nincs olyan esemény vagy alkalom, amelyre ne találnánk egy-egy hasznos és divatos darabot.

Az alkalomhoz illő táska kiválasztása

férfi utazótáska

Most, hogy röviden szót ejtettünk a praktikum és divat, illetve minőségi és mennyiségi kérdések szerepéről a megfelelő táska kiválasztása során, nézzük meg, hogy milyen alkalomhoz, milyen típusú, fazonú, méretű darabokat érdemes választani.

Hölgyeknek, elegánsabb összejövetelekre, vagy színházba érdemes a most nagyon divatos borítéktáskát vinni, de az üzleti megbeszélésekre elegendő egy praktikus, egyszerű megjelenésű darab, akár csak egy laptop táska is. Uraknak – ha munkáról van szó – szintén  laptop táskába érdemes pakolni, a jól elrendezett, exkluzívabb darabok, rendkívül elegáns kiegészítői lehetnek az üzleti megjelenésnek.

Ha nem elégszünk meg az elsősorban a laptop tárolására szolgáló táskákkal, akkor urak esetében szóba jöhetnek még a különféle irattartó mappák is.

Utazás és suli

laptop hátizsák

Manapság egyre népszerűbbek – elsősorban uraknál – az üzleti utazáshoz használt laptop hátizsákok, amelyek némiképp sportosabbak a már megszokott sima laptop táskáknál, azonban ezeket lehet bőr változatban is kapni, ha esetleg valaki az elegánsabb megjelenésre szavaz.

Hölgyeknek persze az igény és az utazás hosszúsága, milyensége szerint is elég széles a paletta. Újdonság például, hogy a régóta használatos ún. beauty táskák már kemény- és puhafedeles változatban is kaphatóak. Érdemes még itt megemlíteni az általában férfiak által pereferált utazótáskákat, amelyekből szintén praktikus szempontok szerint választhatunk: lezserebb és bőr verziók széles választéka áll rendelkezésre. Ezek a táskák akár sporttáskaként is megállják a helyüket.

Ne feledkezzünk meg a fiatalokról sem: az iskolai hátizsák kérdése nagyon fontos, a praktikum, kényelem és egészség szempontjából. Ha nem szeretnénk, hogy gyermekünk óriási súlyokat cipeljen, váltsunk például gurulós változatra. És ha már a gurulós változatnál tartunk, a felnőttek részére is már sokféle kerekes utazótáska kapható, amelyek segítségével hátunkat és derekunkat is megkímélhetjük a terheléstől.

Kényelem és ápolás

Ha már az egészségügyi kérdéseknél tartunk: lényeges, hogy a táskánk viselése ne okozzon kellemetlenséget, legyen kényelmes és strapabíró. Gerincünk és hátunk szempontjából, természetesen a hátizsák lenne jó minden alkalomra, mert biztosítja az egyenletes terhelést és a súly eloszlását. Persze az operába nem mehetünk hátizsákkal…

Viszont oda nem is pakolunk annyi holmit, hogy a súly eloszlásával problémáink legyenek. Tehát fontos, hogy mit, mennyit és hova viszünk. Mennyire vagyunk merészek, vagy konzervatívak: de mindig tartsuk szem előtt az eseményt, alkalmat és az ahhoz kapcsolódó – akár hallgatólagos – szabályokat is.

Amennyiben hosszú távra tervezünk a vásárolt termékkel, szerezzünk be a táska anyagának megfelelő ápoló szereket, eszközöket, így akár egy életen át társunk lehet egy-egy különleges darab.

Hirdetés (X)