Tedd kényelmesebbé a walk-in zuhanykabint praktikus kiegészítő segítségével!

zuhanykabin

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert a walk-in zuhanykabinok, ugyanis nemcsak rendkívül elegáns megjelenésűek, de maximálisan kényelmesek a kisgyermekesek, idősek és mozgásukban korlátozottak számára is.

Egyéni preferenciáink, illetve a rendelkezésre álló hely függvényében dönthetünk arról, hogy kádat vagy zuhanykabint építünk-e be a fürdőszobába, illetve hogy utóbbi esetében milyen típust választunk.

Kis alapterület esetén logikus választásnak tűnik egy zuhanykabin, ugyanis lényegesen kisebb helyet foglal és jobb helykihasználást tesz lehetővé.

A klasszikus, függönnyel vagy ajtóval ellátott fülkék mellett hódítanak a nyitott sétálós zuhanyzók, amelyeket a Zuhanykabin.hu kínálatában kapható funkcionális válaszfalak, paravánok és zuhanyajtók beépítésével még kényelmesebbé tehetünk. Cikkünkben ezekről lesz szó, tarts velünk, ha a fürdőszoba felújítását tervezed!

Ezért választjuk a walk-in zuhanykabinokat

Nem véletlenül választják egyre többen a sétáló zuhanyzókat, ugyanis számtalan előnyt kínálnak a hagyományos zuhanykabinokkal szemben.

  • Tágasság: A walk-in zuhanyzók általában nagyobb térrel rendelkeznek, mint hagyományos társaik, így szabadon és kényelmesen mozoghatunk, ami különösen előnyös a mobilitási problémákkal küzdő vagy nagyobb testalkatú egyének számára.
  • Hozzáférhetőség: A sétálós zuhanyzók alacsony küszöbbel rendelkeznek, így könnyen be- és kiléphetünk, ami ideális az idősek vagy a fogyatékkal élők számára.
  • Rugalmasság a tervezésben: Az ilyen típusú zuhanyzók különböző stílusokban és kivitelben alakíthatók ki, így bármilyen fürdőszobai esztétikához illeszkednek.
  • Könnyű karbantartás: Könnyebben tisztíthatók, mint a hagyományos zuhanyzók, mivel kevesebb zuguk van, ahol a penész megtelepedhet.
  • Vonzó, ezért értéknövelő tényező

Mire figyeljünk a kialakításnál?

A fürdőszoba mérete határozza meg a beépíthető zuhanyzó méretét. Ne legyen se túl kicsi és szűkös, se olyan, amely túl sok helyet foglal és zsúfolttá teszi a helyiséget!

Kialakítható íves és ultramodern szögletes formában, a fal mellett vagy a sarokban, a fürdőszoba stílusához illeszkedően. A választott zuhanyfej típusa hatással lehet a zuhanyzás élményére, fontold meg az esőztető zuhanyfej beépítését!

Az üvegajtók tiszta és modern megjelenést biztosítanak, és a speciális bevonatoknak köszönhetően nem vízkövesednek, könnyen tisztíthatóak. A méret, a stílus és a felhasznált anyagok függvényében rendkívül költséges is lehet, azonban mindenképpen lenyűgöző.

A kényelem fokozható

A walk-in zuhanykabinok a felhasznált anyagok függvényében csúszásmentes járófelülettel rendelkeznek, így biztonságosak. A tágas, perem nélküli kialakításnak köszönhetően kényelmesen használhatóak, amit fokozhatunk, ha padot építünk be, illetve törölközőtartós zuhanyfalat választunk. Így hűvösebb időben sem kell a forró zuhany alól kilépve dideregve a törölközőért menni, és még a fürdőszoba sem fog úszni a vizes lábnyomaink után.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)