Tekerjünk itthon – 2 csodálatos kerékpáros útvonal Magyarországon

kerékpár

Magyarország varázslatos tájai tökéletes lehetőséget adnak arra, hogy biciklivel fedezzük fel azokat. Egyes részek tele vannak dombos vidékekkel, akadnak azonban sík terepek is az országúti kerékpározás szerelmesei számára. Ebben a cikkben azonban most inkább olyan útvonalakat mutatunk be, amelyek bárki számára ideálisak lehetnek egy kisebb-nagyobb túrára.

A kerékpározás jótékony hatása

Elsősorban megemlítenénk, hogy milyen pozitív hatásai vannak annak, ha sokat teker az ember. A trekking kerékpárok forgalmazásával foglalkozó üzletekben bőven válogathatunk a különféle változatok között. Ezeknek köszönhetően pedig akár hegyi túrákat, erdei kirándulásokat is tehetünk, emellett lehetőségünk akad körbetekerni akár a Balatont is.

A sok mozgás jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt, hiszen levezethetjük a mindennapos stresszt, emellett kalóriát égethetünk. Kettőt egy csapásra! Nem is annyira rossz ajánlat, nem igaz?

Látogatás Zemplén váraiba!

A Balatoni és a Velence-tó körüli túrával már mindenki találkozhatott, azonban vannak ugyanennyire érdekes terepek is. A Zemplén várai nevezetű útvonal kiindulópontja Tolcsva. A település gazdag kastélyokban és kúriákban egyaránt, de a kerekezés során két Zemplén várat csodálhatunk meg.

A látnivalókra érdemes legalább egy egész napot rászánni, hiszen több emelkedő nehezíti majd az utat. Ennek ellenére az egyik legszebb biciklis túra, ami fizikai nehézségekkel tarkítva is megállja a helyét a legszebb helyek között.

A dűlőknél járva pedig érdemes felkeresni a helyi borászatokat, hiszen a vendéglátók a lehető legfinomabb boraikat kínálják kóstolásra.

Vulkáni eredeti helyek Magyarországon

A másik kevésbé ismert túraútvonal Sátoraljaújhelyről indul, ahol a Magas-hegyeket csodálhatjuk meg. A környék egész napra tartogat különféle programokat és látnivalókat, amit nemcsak gyalog, hanem bizony két keréken is bejárhatunk.

Családdal érdemes ellátogatni a Zemplén Kalandparkba és kipróbálni pár attrakciót, hiszen itt található például hazánk egyik legizgalmasabb téli-nyári bobpályája. Ha pedig ránk tör a fáradtság, akkor nyugodtan meg lehet pihenni mind Rudabányán, mind a Smaragdvölgyben egyaránt. Innen olyan nyugalom árad, amivel még szinte sehol sem találkozhattunk.

Ezt követően neki vághatunk egy három kilométeres emelkedőnek, ami bár nem könnyű, a kilátás kárpótol majd minket mindenért. Érdemes meglátogatni a Megyer-hegyi tengerszemet, ami alig egy kilométerre található Károlyfalvától. Az útvonal egy részen nagyon jó minőségű kerékpárút, majd a régi kisvonat nyomvonalát tekerhetünk tovább, ami szintén lehetőséget ad akár a gyerekek számára is, hogy a felnőttekkel tartsanak.

Összegezve: Rengeteg kerékpáros útszakasz van hazánkban, amivel már sokan találkozhattunk. Van azonban a hatalmas kínálatban kettő olyan, amivel még kevesebben találkoztak. Az egyik Sátoraljaújhelyről, a másik pedig a zempléni Tolcsváról indul. Ha tehát még nem tudjátok, hogy merre induljatok a nyáron, akkor érdemes megnézni ezt a két lehetőséget.

Kép forrása: Pexels.com