Télen is tudunk zöldséget termeszteni a melegházak segítségével

melegház

A kertes családi házak lakói tavasztól őszig igénybe tudják venni a természet adta bőséget, azaz a lehetőséget a különféle zöldségek és gyümölcsök termesztésére és leszüretelésére, de ahogy beköszönt a hideg, erre már nincs mód. Ahhoz, hogy egész évben friss finomságok kerüljenek az asztalra, mindössze egy melegházat kell felállítanunk és máris folyamatossá válik a kertészkedés.

Mit nyújt egy melegház?

A melegházak olyan zárt szerkezetek, amelyek révén a növénytermesztés egy szabályozott és egyenletes mikroklímában zajlik, amikor is nem kell aggódnunk az időjárás viszontagságai és a kártevők miatt. A Gemini-Duo webáruház fóliasátrak, melegházak kínálata bemutatja nekünk, hogy mik a jelenlegi lehetőségeink, milyen típusú, méretű és szerkezetű építményeket tudunk felépíteni, és hogy mi alapján válasszuk ki a számunkra megfelelőt.

A melegházakban szinte mindent tudunk szabályozni, azaz a hőmérsékletet, a páratartalmat, a fényerőt, ezáltal minden olyan körülményt biztosítunk növényeink számára, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlődéséhez és a bőséges hozamhoz. Az optimális feltételek megteremtése révén egész évben kapunk friss zöldségeket és gyümölcsöket, adott lesz az egészséges táplálkozás.

A melegházak védelmet nyújtanak az eső, szél és akár a fagyok ellen, és mivel el vannak zárva a kültéri ökoszisztémáktól, ezért ritkább lesz vagy egyáltalán nem kell tartani a kártevők támadásaitól vagy más növényeket érintő betegségektől. Ennek egy újabb pozitív következménye, hogy nem kell annyit vegyszeresen közbeavatkozni, mint a nyitott kertben.

A fóliasátrak a leggyorsabb megoldások

Kezdőknek és akik gyorsan szeretnének valamilyen hathatós megoldást alkalmazni, ajánljuk a fóliasátrakat, melyek a legköltséghatékonyabb megoldások is egyben, és rendkívül könnyű nem csupán az összeállításuk, de a súlyuk is.

A fóliasátraknak kiváló a fényáteresztő képességük, ezáltal benne a növények sokkal gyorsabban fejlődnek és növekednek. Azok számára, akiknek a pénztárcája nem enged nagyobb beruházásokat, a fóliasátor kedvező árak mellett biztosítja ugyanazt a színvonalat a növények számára.

Könnyű súlyuknak és rugalmas szerkezetüknek köszönhetően igény szerint áttelepíthetők olyan helyre, ahová szeretnénk tenni. Rugalmasan mozgathatók, könnyen szétszerelhetők.

A hagyományos vs polikarbonát üvegházak

Az üvegházak, a nevükhöz híven üvegből készülnek, így ezek is maximális fényáteresztést tesznek lehetővé. Az üveg kialakítás révén tartósabban ellenállnak az esőnek, hónak, ugyanakkor számolni kell azzal is, hogy időnként előfordulhat repedés, törés, ahogy az ablaküvegeknél is.

A polikarbonát panelek viszont olyan újítások, amelyek anyaga szintén ütésálló, kiváló hőszigetelést nyújtanak, így könnyen fenntartható az ideális hőmérséklet, mint a hagyományos típusoknál, viszont sokkal könnyebbek és költséghatékonyabban megoldható az összeszerelésük. Vázuk alapanyaga alumínium vagy acél, így egyéni igényekre is személyre szabhatók.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)