Tévhitek a szemüveg viselésével kapcsolatban

szemüveg

Szerencsénk van, hiszen napjainkban már mindenki hordhat szemüveget, ha szüksége van rá, és ritka akinek nincs. Évtizedekkel ezelőtt jóval kevesebb volt a szemüveges ember mint manapság, igaz még sehol sem volt a digitalizáció.

Akinek gyermekkorában szüksége volt szemüvegre, bizony sokszor csúfolták, hogy pápaszemes, sokan szenvedtek is emiatt. Napjainkban sem tetszik mindenkinek a szemüveg hordás, ezért igyekeznek mondvacsinált okok miatt félretenni azt. Az egyik leggyakoribb ok a nem lehetsz csinos és szexi szemüvegben! Pedig ez nem így van.

Ebben a cikkben elárulunk néhány tévhitet, valamint kitérünk arra, hogy miért érdemes optikust Budapesten választanod.

Szemüvegben is lehetsz csinos és szexi!

Hogy tudod ezt elérni? Ma már olyan hatalmas választékú formavilág jellemzi a szemüveg kínálatot, hogy mindenki talál kedvére valót. Márkásak és egyszerűbb típusok, szolidabb és feltűnőbb szemüvegek egyszerre megtalálhatók az optikákban. A Galéria Optika budapesti boltjában valódi ékszereket találsz a kínálatban.

Azt tudjuk általában milyen a fejformánk, az arcformánk, hiszen ha kerek az arc, akkor jobban állnak a szögletes nagyméretű szemüvegek, míg  a keskenyebb arcúaknak a kerek szemüveg a megfelelő. Ízlésnek és lehetőségeknek megfelelően választhatunk a kínálatból.

De ne tartsunk a szemüveg viseléstől, akár férfiaknak, akár nőknek egy jól megválasztott szemüveg csak hozzátesz a megjelenéséhez. Akik már régóta viselik annyira megszokták, hogy még levenni sem szeretik, azt mondják olyan érzés szemüveg nélkül, mintha ruha nélkül lennének.

Tévhitek a szemüveg viselésével kapcsolatban

Az optikusok nagyon sok olyan gondolattal találkoznak, amikor azt próbálják megmagyarázni a szemüveg viselők, vagy nem viselők, hogy miért nem akarják hordani.

“Azért nem viseli mert ellustul tőle a szeme”

Reggel ébredés után még a szemünk izmai pihentek és jól tudnak alkalmazkodni a távolsághoz, azonban egy végigdolgozott nap délutánján már kiszáradt, szemizmaink elfáradtak és küzdenek azért, hogy jól lássunk, miután többszörösen dolgoznak, ezáltal romlani fog a látásunk. Ezért kell a szemüveg, természetesen nem a bolti olvasószemüveg, hanem amit szakember készít nagy gyakorlattal az egyéni kívánságoknak megfelelően.

“Edzeni kell a szemet”

A szem izmait nem lehet edzeni, helyette inkább azt kellene megfogadni, hogy a megfelelő dioptriájú szemüveget viseljük, kétévente elmegyünk felülvizsgálatra, és együnk sok fekete gyümölcsöt, szedret, áfonyát amikben sok a szem működéséhez szükséges vitamin és nyomelem. Ha monitoros munkát végzünk, akkor pedig érdemes óránként pihentetni a szemet úgy, hogy 5 méternél távolabbra nézünk 5-10 percig.

“Karcmentesítőt vettem a lencsére”

Olyan nincs, van viszont felületkeményítés, de az nem jelenti azt, hogy nem sérthető meg a lencse, csak nehezebben (például nem megfelelő tisztítással).

Összegezve: Elmondhatjuk, hogy a különböző téveszmék helyett hallgassuk meg a hozzáértő optikus véleményét, hiszen ő ezt tanulta, ebben van gyakorlata, és valószínűleg nem mond valótlan dolgokat a szemüveg viselésével kapcsolatban.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)