Tippek, hogy a zuhanykabinod ismét ragyogjon

zuhanykabin tisztítása

A zuhanykabin a fürdőszobánk igazi ékessége, ám ahhoz, hogy ez így is maradjon folyamatosan tisztítanunk kell. Az üvegfelületek tisztán tartása nem olyan nagy ördöngösség, csak néhány dolgot kell szem előtt tartanunk, hogy jól csináljuk.

A zuhanykabin tisztítása nem igényel különösebb szakértelmet, csak egy kis odafigyelést. Ugyanez igaz akkor is, amikor a zuhanyfüggöny tisztítása kerül napirendre, ugyanis arra is lerakódhatnak olyan szennyeződések, amiket el kell távolítanunk.

Zuhanykabin tisztítása néhány egyszerű lépésben

A zuhanykabin üvegfelülete folyamatosan ki van téve a különböző szennyeződéseknek, például a szappanlerakódásoknak és a kemény víz okozta vízkőnek. Ezek mind-mind makacs foltokat hagyhatnak rajta, és valljuk be, a rászáradt vízcseppek sem nyújtanak túl esztétikus látványt. A foltok, lerakódások eltűntetése többek között azért is fontos, mert így elkerülhetjük a penészesedés kialakulását.

Amikor tisztítószert választasz a zuhanykabin tisztítása előtt, ügyelj rá, hogy olyan termék mellett tedd le végül a voksod, ami minimális mértékben sem karcolja meg az üveget. Semmiképp se használj például dörzsi szivacsot vagy szemcsés súrolószereket.

A legjobb, ha ecetes vizet használsz, ez ugyanis amellett, hogy költségkímélő, rendkívül hatékony is. Az ecet ugyanis leviszi a szappant, a vízkövet és a rászáradt vízcseppek foltjait is, sőt, még a penész ellen is hatásos fegyver. Csak arra figyelj, hogy közben szellőztess a fürdőszobában, hogy elviselhető legyen az ecetszag.

A zuhanyfüggöny tisztítása sem bonyolultabb

Sajnos nemcsak a zuhanykabin, hanem a függöny is bepiszkolódhat, például besárgulhat az anyag vagy penészfoltok jelenhetnek meg rajta. Első ránézésre a zuhanyfüggöny tisztítása annyira macerásnak tűnik, hogy sokan inkább úgy döntenek, újat vesznek.

Mielőtt bármilyen házi módszert alkalmaznál, nézd meg, hogy mosható-e gépben, mert ha igen, akkor mindenképp a gépi mosás javasolt. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor a foltokat, szennyeződéseket szódabikarbónás vagy ecetes vízzel tudod szépen eltávolítani.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)