Arcápolási rutin a La Roche-Posay segítségével

arcápoló

A bőr állapota sokat elárul az egészségi állapotról, de az ápolására fordított idő és az alkalmazott készítmények javíthatnak, vagy éppen ronthatnak rajta. Az arcápolási rutin mindennapokba illesztéséhez nincs szükség plusz órákra, mindössze odafigyelésre és a felhasznált hatóanyagok körültekintő megválasztására.

A La Roche-Posay azt javasolja, hogy már a húszas években érdemes egy minimálrutint kialakítani. Ez az arctisztítást, a hidratálást és a fényvédelmet foglalja magában.

Alaprutin vagy tízlépéses koreai?

A bőrápolás világában kicsit is otthonosan mozgók tudják, hogy szérumok, gélek, krémek, habzó és krémesen tisztító termékek egyaránt jelen vannak napjaink kínálatában. A választás laikusként már csak azért sem könnyű, mert sokan nem tudják, mire hogyan reagál majd a bőrük.

Ugyan az a bizonyos tízlépéses koreai rutin, vagy a szérumok egymásra halmozása nem hangzik rosszul, de könnyen lehet, hogy kezdőként ezzel többet lehet ártani a bőrnek, mint amennyit használni. Ha tehát még csak most ismerkedsz az arcápolási rutin kifejezéssel, akkor érdemes az alappal indítani, és idővel egy-egy szérumot beiktatni.

Reggeli vagy esti rutin? A La Roche-Posay mutatja a különbséget!

A tisztítás napszaktól függetlenül nélkülözhetetlen. Fontos, hogy ne szárítsuk agyon a bőrt. A kevésbé habzó tisztítók általában kíméletesen teszik a dolgukat. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe a választott készítményt, majd ismételjük ezt legalább kétszer.

A hidratálás szintén az alaprutin részét képezi. Az illatanyagokat, illóolajokat és alkoholt tartalmazó készítmények irritálhatják, kiszáríthatják a bőrt, így pont az ellenkező hatást érhetjük el velük, mint amit szeretnénk. A dermokozmetikumok között mindenki megtalálhatja a bőrtípusának megfelelő készítményt.

Igen, itt már képbe kerül az, hogy milyen a bőrtípusod. A száraz bőr jobban szereti a gazdag krémeket, főleg a téli időszakban. A zsíros bőrrel küzdőknek a La Roche-Posay inkább javasolja a könnyű állagú termékeket, amelyek nem tömítik el a pórusokat. A kombinált bőrnek egyaránt szüksége lehet vízmegkötésre és erősebb hidratálásra.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha ismered saját bőröd, akkor tudni fogod, hogy mi alapján válogass a minden korábbinál gazdagabb termékkínálatból. Az érzékeny bőr fokozott figyelmet érdemel, esetében a bőrnyugtató összetevők és a hipoallergén készítmények vezetik a népszerűségi listát.

Reggel ne maradjon el a fényvédő!

Néhány évtizede még a strandon is alig használtuk, ma pedig szinte kötelező jelleggel kenjük magunkra a napvédő készítményeket. Mégis sokan elfelejtik, hogy az arcbőr idő előtti öregedése nagyrészt a fényvédelem hiányára vezethető vissza.

A reggeli arcápolási alaprutin részeként tehát a fényvédő legyen a záróakkord. Napjainkban nem okozhat gondot, ha problémás bőrrel rendelkezel, hiszen számos, kifejezetten kombinált, zsíros, pattanásos bőrre alkalmas fényvédő is megtalálható az üzletek, gyógyszertárak, webshopok polcain.

Szemkörnyékápolás és szérumok – kísérletezz bőrtípusodnak megfelelően!

A szemkörnyékápolót még a hidratáló felvitele előtt érdemes használni. A La Roche-Posay szakemberei elsősorban a C-vitamin-származékokat, a bőr oxigénellátását fokozó E-vitamint és koffeint tartalmazó termékeket javasolja, de az erős antioxidáns hatással rendelkező Q10 és a retinoidok, vagyis a gyenge retinolos hatóanyagok is hasznosak az üde, fiatalos tekintetért.

Ha már pro vagy a témában, akkor jöhetnek a szérumok. Niacinamid, retinol, C-vitamin, peptidek- sokáig sorolhatnánk a nagy népszerűségnek örvendő hatóanyagokat. Fontos, hogy megismerkedj ezekkel, és tudd, melyikeket érdemes egymással kombinálni.

Mielőtt azonban ész nélkül öntözni kezded a koncentrált hatóanyagokat az arcodra, inkább egyesével vezesd be a rutinodba, így tudni fogod, hogy melyik milyen hatással van a bőrödre. Az eredményes bőrápolás titka éppen abban is rejlik, hogy megtaláld a számodra ideális készítményeket.

A célokra mindig hosszútávon érdemes tekinteni!

Nyilvánvaló, hogy a pattanásoktól mihamarabb szeretnénk megszabadulni. A száraz foltok sem mutatnak jól, ráadásul a magabiztosságra is hatással vannak a bőrhibák. Érdemes azonban tudni, hogy a működőképes bőrápolási rutinra mindenképp egyfajta folyamatos, hosszútávon eredményes folyamatként javasolt tekinteni.

A pigmentfoltok halványítása, az egészséges és egységes bőrkép megteremtése napi odafigyelést igényel. Ha valamilyen szérumtól úgy érzed, romlott az állapot, akkor inkább térj vissza a tisztítás-hidratálás-fényvédelem szenthármasához. Ügyelj a választott készítmények minőségére is.

A La Roche-Posay szerint a dermokozmetikumokkal biztosan nem lőhetsz mellé, ezek bőrtípustól függetlenül beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Hirdetés (X)