3 tulajdonság, ami segít megkülönböztetni a jó minőségű kutyaeledelt a silánytól

kutyaeledel

Kezdő kutyatartónak lenni nem kis kihívás, hiszen hirtelen hatalmas felelősség kerül a vállunkra, viszont legalább ennyire hálás feladat is. Ám a tapasztalatlan gazdik már ott nehézségbe ütközhetnek, amikor megpróbálják kiválasztani a kedvencük számára ideális eleséget.

Hiszen akkora a kínálat és természetesen minden gyártó azt állítja, hogy az ő terméke a legjobb a piacon. Ne hagyd magad becsapni, láss át a trükkös marketingszövegeken! Az alábbi tippek segítségével könnyedén megállapíthatod, hogy silány, vagy jó minőségű táppal van-e dolgod.

Összetevők

Szerencsére a gyártóknak kötelessége feltüntetni azt, hogy az egyes kutyaeledelek milyen összetevőkből állnak, például a Petguru webáruház Panzi tápjainak kínálatában is minden egyes termék oldalán megtalálod az alkotóelemeket. Ez pedig egy remek kiindulási pont.

Hisz egy teljes értékű eledelben semmi keresnivalójuk E-számoknak, aromáknak, mesterséges színezőanyagoknak, és ehhez hasonlóknak. A kutya étrendjének ugyanis jó minőségű állati fehérjékből, gabonákból, zöldségekből és gyümölcsökből kell állnia.

A Panzi eledelek esetében például ehhez hasonló összetevő listákkal találkozunk: hús- és állati származékok (halhúsliszt 12%, bárányhúsliszt 15%, marhafaggyú 9%), vörös cirok, rizs, vörös áfonya, F.O.S, yucca mojave, condroitin-glukozamin.

Kínálat

A low-budget kutyatápok (például diszkontláncok saját márkás termékei) esetében megfigyelhető, hogy csak egyetlen fajta tápot kínálnak, vagy maximum az ízesítésben van némi eltérés. Hogy mi ezzel a gond? Az, hogy a kutyák igényei különbözőek, és itt nem csak az ízlésükre gondolunk.

Hisz akadnak köztük kölykök, felnőttek, idősek, túlsúlyosak, soványak, lusták, aktívak, kis- és nagytestűek, ételallergiások, cukorbetegek, érzékeny gyomrúak…érted már, hogy hol a probléma?

Egy prémium gyártó pontosan tudja, hogy nem lehet minden kutyának megfelelő ugyanaz az eledel, ezért széles választékot biztosít, amelyben minden gazdi megtalálja a kedvence számára legoptimálisabb választást.

Vagyis gondol a különböző életkorú ebekre, a túlsúlyosakra, a krónikus betegekre, azokra, akik fokozott fizikai igénybevételnek vannak kitéve és így tovább. A Panzinál mindezt figyelembe veszik, nem csoda, hogy rendkívül bőséges kínálattal rendelkeznek.

Ár

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az anyagiak mellett sem, hisz a bölcsesség is kimondja, hogy a “tudjuk miből” nem lehet várat építeni. Ezért mindig gyanakodj, ha egy eledel túlságosan olcsó!

Mivel sok különböző kiszerelés kapható, ezért mindig a kilónkénti egységárat nézd, ez alapján ugyanis könnyen össze tudod hasonlítani az egyes tápokat. Bár az árak folyamatosan változnak, érdemes mindig legalább egy közepes szintet megcélozni, ennél lejjebb semmiképp se add. Hasonlíts össze 5-10 ismert márkát, ebből már kapsz egy átlagos árszintet.

Ha pedig a pénztárcád megengedi, akkor érdemes a szuperprémium eleségeket választani.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)