A fűtőszőnyeg előnyei

fűtés

A fűtött padlószőnyeg tökéletes a fürdőszobákba, a hálóba, étkezőbe, nappaliba, a konyhába és a pincébe is. Jógához és nyújtó gyakorlatokhoz is kiváló! Nemcsak hangulatossá varázsolja a helyiséget, hanem higiéniai előnyökkel is jár.

Egyes szobákkal, például a hálószobával szemben az az elvárásunk, hogy a lehető legmelegebb és hívogatóbb legyen. A kemény padló nem mindig az ideális választás erre. A szőnyeg viszont puha és meleg a talpunk alatt, ami otthonos hangulatot kölcsönöz a szobáknak. Ha a padlófűtésre szőnyeget fektetünk, a helyiséget a padlótól felfelé fűtjük, hogy meleg, kényelmes érzést nyújtson – olvashatjuk a www.futofolia.hu/futoszonyeg oldalon.

Ezen kívül a szőnyeg hajlamos felszívni a port. Ha radiátorokat használunk, a por a helyiségben keringhet. Ennek oka, hogy a radiátorok felmelegítik a levegőt a helyiségben, amely ezután felszállva keringeni kezd, és magával rántja a porrészecskéket és a szennyeződéseket a szőnyegről.

A levegőben lévő porrészecskék köhögést, tüsszögést és szemviszketést okozhatnak, és különösen rosszak lehetnek az asztmás vagy allergiás betegek számára. A padlófűtés viszont egészséges fűtési módot kínál, mivel hiszen nem keringeti a port a a levegőben.

A fűtött padlószőnyeg vonzó megoldás a hideg helyek felmelegítésére az otthon vagy az iroda bármely helyiségében. Tökéletes a kemény felületű padlóra, amely könnyen átfagy. Ezt a padlófűtési módszert elsősorban kiegészítő és nem elsődleges fűtési módszerként használják.

A padlófűtés inkább a tárgyakat melegíti fel, mint a levegőt, így a sugárzó hő a legmegfelelőbb fűtési rendszer a szőnyegek alá – erősíti meg Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Miért válasszuk a fűtőfóliát?

 

A fóliás ideális fűtőberendezés nagyobb felületen elterülő padlókhoz, mint például a laminált, vinyl, műfa- és szőnyegpadló. Az egyszerűen felszerelhető fűtőberendezésben használt megerősített alumíniumfólia termikus tulajdonságai elősegítik a hő egyenletes eloszlását. Az elektromos fóliás fűtőszőnyegek bármely helyiségben használhatók elsődleges és másodlagos fűtési forrásként.

A fűtőfólia kifejezetten alkalmas nagy és szabályos alakú területekhez. A szupervékony, lapos alufólia nem emeli meg láthatóan a padlószinteket, ezért kiváló megoldás a felújításokhoz. A rendszer beépítésekor a beton vagy rétegelt lemez alapját, amelyre a fűtési rendszert telepítik, további szigeteléssel kell ellátni. Ez elősegíti a rendszer hatékony működését.

A padlóhőmérséklet nem haladhatja meg a 27 Celsius fokot, amit termosztáttal biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy a padlófűtési rendszer egy bizonyos maximális hőteljesítményre van korlátozva.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)