Az elektromos robogó 5 előnye az autóval szemben

elektromos robogó

Az autók kényelmesek, de drága lehet a beszerzésük és a fenntartásuk. Ennek eredményeképpen sokan választják az alternatív közlekedési formákat, hogy pénzt takarítsanak meg és csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat. A kerékpár népszerű alternatíva, de az elektromos robogók világszerte felbukkannak a városokban, hogy segítsenek az embereknek autó nélkül közlekedni.

Íme öt előnye az elektromos robogó vásárlásának az autóval szemben.

1. Költségvetésbarát

Nem nagy titok, hogy az autók drágák. Nem csak a jármű megvásárlása drága, de figyelembe kell venni a jármű fenntartásának költségeit is. Az idősebb járművek valószínűleg gyakoribb karbantartást igényelnek, de az újabb járművek fenntartása összességében többe kerülhet.

Ha elektromos robogót vásárol, lényegesen kevesebb pénzt költ a közlekedésre. Ráadásul egy e-robogó megvásárlása és fenntartása lényegesen olcsóbb, mint egy hagyományos autóé.

Mennyibe kerül egy elektromos robogó? Már 200-300 ezer Ft-ért is beszerezhet egy robogót, de egy jó minőségű modell körülbelül 500-600 ezer Ft-ba kerül. Egy autó viszont több millió Ft-ba kerül.

2. Környezetbarát

Egy autóhoz képest az e-robogók környezetbarátabbak. Igen, a robogó gyártása során károsanyag-kibocsátások keletkeznek, de miután a robogó elkészült, az egyetlen környezeti hatás az akkumulátor feltöltéséhez szükséges áram. Maga a robogó nem bocsát ki károsanyag-kibocsátást, amikor Ön használja.

A járművek viszont minden egyes alkalommal kibocsátanak károsanyagokat, amikor vezetjük őket. Ezenkívül a járművek gyártása is kibocsátással jár.

3. Előny az egészségre nézve

Amikor autót vezet, nem igazán veszi igénybe az izmait, és nem éget kalóriát. Kényelmesen ül egy ülésben, és a jármű irányítása kevés erőfeszítést igényel.

Bár az elektromos robogó a munka nagy részét elvégzi helyettünk, összességében mégis egészségesebb közlekedési lehetőséget jelent a hagyományos járművekhez képest. Ezek az előnyök bármilyen típusú e-robogóra érvényesek, akár gyerekeknek, akár felnőtteknek vásárol elektromos robogót.

Amikor robogóval közlekedik:

  • A szabadban tölti az idejét. A helytől függően a természetben lehet. Még ha egy városi parkban teker is, a természetben való tartózkodás miatt nyugodtabbá és kevésbé stresszesnek érezheti magát.
  •  Megmozgatja a törzsizmait. Ahhoz, hogy egyensúlyban és egyenesen maradjon a robogón, használnia kell a törzsét.
  • Javítja az egyensúlyát és a koordinációját. Bármilyen típusú robogón való vezetés egyensúlyt és koordinációt igényel. Gyakorlással idővel mindkettő javulni fog.

Ezek mind olyan előnyök, amelyeket autóvezetés közben nem érhet el.

4. Egyszerű szállítás

Kétségtelen, hogy a robogók használata és működtetése egyszerűbb, mint a járműveké. Az autóvezetéshez azonban forgalmi vizsgát kell tennie és jogosítványt kell szereznie. Emellett olyan járművet kell vásárolnia, amely utcai jogosítványokkal rendelkezik, és a legtöbb esetben át kell esnie egy ellenőrzésen.

Az elektromos robogók egyszerűek. Valószínűleg nincs szüksége külön engedélyre ahhoz, hogy üzemeltessen egyet. Lehet, hogy a városában a kerékpársávban is közlekedhet vele. Természetesen a helyi törvényeket ellenőrizni kell, de általában a robogók sokkal egyszerűbb közlekedési formát jelentenek.

Az összecsukható elektromos robogó még egyszerűbbé teszi ezt a közlekedési formát. Csak hajtsa össze, és tárolja a szekrényben vagy bárhol máshol. Ugyanolyan egyszerű, mint egy hagyományos kerékpár.

Ha gyors és egyszerű módot keres arra, hogy eljusson A pontból B pontba, az elektromos robogó nagyszerű lehetőség.

5. Könnyű tárolás

Egy hordozható elektromos robogó könnyen tárolható. Amikor hazafelé tart, az utcán, a kocsifelhajtón vagy a garázsban kell parkolnia. Ha van autója vagy terepjárója, könnyen előfordulhat, hogy egy autó több méternyi helyet foglal el.

A robogók összecsukhatók a könnyű szállítás érdekében, és könnyen tárolhatja őket a szekrényben vagy a szoba sarkában. Ha kisebb lakásban él, ahol a parkolási lehetőség nagyon korlátozott vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre, a robogó elengedhetetlen.

Kicsik és kompaktak – tökéletesek a könnyű tároláshoz.

Az elektromos robogóknak számos előnye van az autóval szemben. Olcsóbbak, környezetbarátabbak, egyszerűen használhatóak és könnyen tárolhatóak. Az autóval összehasonlítva az általános egészségi állapotnak is jobbak.

A bartamotor.hu elektromos robogó webáruházban szakmai segítségre számíthat és megbízható járműveket vásárolhat.

Kép forrása: Bartamotor.hu

Hirdetés (X)