Az okosórákból is folyamatosan jelennek meg újdonságok

okosóra

Okosórák, okoskarkötők, pótszíjak és egyéb kiegészítők: a piacon még mindig hatalmas a választék, de folyamatosan jelennek meg új modellek és változatok. Ez az egyre növekvő népszerűségnek, valamint annak is köszönhető, hogy egyre több kényelmi és hasznos funkció található meg bennük.

Mégis mit tudnak ezek az okoseszközök?

Nem nehéz újdonságokat találni – elég csak megnézni a hellowatch.hu okosórák kínálatát, és biztosan fel fogunk fedezni egy-két új modellt. Az okosórák funkcionalitása folyamatosan bővül, így egyre több feladatot tudnak ellátni, szinte olyanok, mint egy csuklón viselt kis számítógépek – sőt, néha már a 15-20 évvel ezelőtti PC-ket is felülmúlják.

Ugyanez a tendencia a kiegészítők terén is megfigyelhető, amit a csereszíjak hatalmas felhozatala is bizonyít. Már bőr óraszíjak is kaphatók, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Újabban megjelentek a gyorskioldású típusok, amelyek tulajdonképpen szerszám nélkül, azonnal cserélhetőek.

A szövetből és gumiból készült darabok szintén népszerűek

A szövetszíjak is egyre népszerűbbek, mivel igazán sportos és egyben elegáns megjelenést kölcsönöznek viselőjének. Tökéletes kiegészítői a mindennapi üzleti találkozóknak és az alkalmi viseletnek. A gumiból, szilikonból készült óraszíjak szintén újdonságnak számítanak, amelyeket leginkább sportoláshoz ajánlott hordani, mivel könnyen tisztíthatóak.

Ezek a kiegészítők 100%-ban vízállóak, és ellenállnak az intenzív, állandó fizikai aktivitásnak vagy munkának, így bármilyen helyzetben a csuklónkon tarthatjuk az okosórát. A gumiból készültek allergénmentesek és kényelmes viseletet biztosítanak.

Mit tudnak a modern okosórák?

Az okosórák csak körülbelül 10 évvel ezelőtt váltak igazán népszerűvé, így viszonylag fiatal termékcsaládról van szó, de ez idő alatt sokat fejlődtek. Ha megnézzük az első piacra került modelleket, nem sok extra funkciót találhatunk egy hagyományos órához képest.

Érintőképernyővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy ellenőrizze az olyan adatokat, mint a megtett lépések száma és az aktuális pulzusszám. Ami akkoriban újdonságnak számított, az ma már alapfelszereltség.

Ezt legjobban a ma kapható “átlagosnak” mondható okosórák mutatják be: éles AMOLED kijelzőkkel rendelkeznek, ami igazán lenyűgöző grafikával párosul. Az érzékelők és az aktivitásmérők rendkívül pontosak, és még a vér oxigéntelítettségét is képesek mérni.

Ezek az okosórák több mint 70 sporttevékenységet képesek nyomon követni és részletes visszajelzést adnak, de ez nem jelenti azt, hogy a nagy teljesítményhez masszív méretre lenne szükségük. Az okoseszközök ma már olyan vékonyak és könnyűek, hogy első pillantásra nehéz belátni, mit is tudnak valójában. Ez is mutatja, hogy az okosórák és a kiegészítők folyamatosan fejlődnek.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)