Gyerekszoba tetőtérben? Lehetséges! Így rendezd be!

gyerekszoba

Gondoltad volna, hogy akár tetőtérben is alakíthatsz ki stílusos és vagány gyerekszobát? Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan valósíthatod meg mindezt, ha esetleg kevés a hely és a lurkónak is szeretnél egy kisebb zugot a lakásban.

A padlásszoba ugyanis nemcsak praktikus, hanem bizony nagyon vidám és misztikus hely is a lehet a kicsik számára. Lássuk azokat a tippeket, hogyan érdemes belefogni az átalakításba!

Gyerekszoba a tetőtérben

A tetőtérről sokaknak a poros és sötét helyiség jut először az eszükbe, ahova ritkán megy fel szívesen az ember. Pedig itt ugyanúgy beszűrődhet a napfény, lehet egy olyan élettér, ami az egész család számára hasznosnak bizonyulhat.

Nem muszáj tehát itt tárolni a régi dobozokat, ruhákat, könyveket, lehet ez egy igazán szép és varázslatos hely is például egy gyermek számára.

Mivel a padláson a tető ferde, a terület sokkal játékosabb és egyedibb, mint egy hagyományos szobában. Jó ötlet tehát a gyerekek számára itt kialakítani egy kis szobát, ami hála a mostani építőanyagoknak, könnyedén és biztonságosan kivitelezhető.

Akkor is remek választás, ha felfelé szeretnénk bővülni, azonban vízszintesen nincs lehetőség arra, hogy építkezzünk.

Mire figyeljünk?

Talán nem nagy titok, ha azt mondjuk, hogy egy tetőtéri lakrészben rengeteg lesz a fény. Persze fontos szempont a tájolás, hiszen nem mindegy, hol kerül kivágásra az ablak. Érdemes tehát ezzel kezdeni az egész projektet, így igazodni lehet a nap járásához.

A tartógerendák kapcsán meghagyhatjuk a régieket, így azok el fogják szeparálni az egész teret. Egyik sarokba mehet az ágy, a másikba pedig egy kis kuckó a gyermeknek.

Nem kell azonban arra gondolni, hogy a padlásnak hatalmasnak kell lennie ahhoz, hogy szobát lehessen kialakítani ott. Egy kis rész is elegendő lehet, csak okosan kell kihasználni a rendelkezésre álló teret, így nyugodtan helyezzünk a sarkokba és a szabad területekre egyedi berendezéseket, tárolókat.

Hogyan rendezzük be?

Itt ugyanazok az elvek igazak, tehát nem szabad túl harsány és vakító színeket választani. A paplan párna szettek ovisoknak remek megoldások lehetnek továbbá az ágyra, amelyből választhatunk akár különlegesebb formájú bútorokat is.

Itt remekül mutathat egy kisfiú számára egy hajós ágy, esetleg egy hercegnős változat a kislányoknak. Egy bunker jellegű ágy még tovább emelhet a padlásszoba hangulatán.

Ide sem árt lerakni egy-egy szőnyeget, ami azért jócskán meg tudja szűrni a hangot, kevésbé érezzük, hogy leszakadna a plafon. A kicsik tudnak hangosak lenni, így ezt sem árt figyelembe venni.

Összegezve: A padlásszoba tehát tökéletes megoldás olyan helyzetekben, amikor máshogy nem megoldható a gyerekszoba kialakítása. Fontos azonban ügyelni arra, hogy minden apró tér ki legyen használva. Válasszunk megfelelő textileket, beépíthető bútorokat, hiszen ezek sokat jelenthetnek a tárolás és a színek terén.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)