Hogyan ajándékozz ékszert?

ajándék

Az ékszerek viselése szinte az emberiséggel egyidős. Alig létezik földrajzi terület és történelmi kor, amelyhez ne tartozna valamilyen ránk maradt ékszer az őseinktől, hiszen már 70 ezer évvel ezelőttről is vannak leletek, amelyek feltehetően a test díszítésére szolgáló eszközökből maradtak fenn.

Így tehát máris új értelmet nyer a mondás, miszerint az ékszer örök ajándék. Mégis felmerül a kérdés, hogy hogyan kell jól csinálni? Mire érdemes figyelni?

Kinek?

Ez a legegyértelműbb, hiszen a válasz adott. Ugyanakkor nagyon jó kiindulópontként nem érdemes félvállról kezelni.

Az illető neme már önmagában meghatározza, hogy mit lehet ajándékozni. Ezek után kell következnie a személyes stílusnak. Ha egy hölgyről van szó, milyen típusú ékszert hord? Ha egyetlen egyszerű nyakláncon kívül soha nem láttunk rajta még mást, valószínűleg komolyan mellé lehet fogni egy díszes fülbevalóval.

Szintén fontos a kor. Bár hagyományosan a fiatalabb korosztályok preferálják a komplexebb, feltűnőbb ékszereket, manapság ez a mintázat is változóban van. Éppen ezért a legbiztosabb, ha jól ismerjük azt, akit meg fogunk ajándékozni vagy egy hozzá közel állótól biztos információt tudunk szerezni arról, hogy ő mit kedvel.

Végül apróságnak tűnhet az ékszer pontos anyaga, de igencsak kritikus pontja a választásnak ez is. Meglepően sokan küzdenek ugyanis valamilyen erősségű fémallergiával, ami hatására akár az ezüst is kellemetlen tüneteket válthat ki.

A legbiztonságosabb nemesfém ebből a szempontból kétségtelenül az arany – különböző színvariációinak köszönhetően pedig ez sem korlátozza feltétlenül a választott ékszer kinézetét.

A nívós ékszermárka alapítójának motivációja – Feil Róbert

Feil Róbert, a FEIL ékszermárka egyik alapítója fontosnak tartja az ügyfelek teljes körű tájékoztatását, illetve azt, hogy olyan élményben részesítsék őket, amelynek köszönhetően 100%-ig elégedetten távozhatnak exkluzív bemutatótermükből.

Feil Róbert

Feil Róbert

“Azt a pillanatot szeretem a legjobban, amikor létrejön az új ékszer, ami tökéletes, karcmentes és szikrázón csillog. Ennél már csak az a szebb pillanat, amikor az ügyfél csillogó szemében tükröződik vissza az ékszeralkotás, ugyanis közelről szemléli és hatalmas mosoly van az arcán. Olyankor nagyon hálás vagyok, hogy ez a szakmám, mert hatalmas öröm látni az ügyfelek tekintetét, amikor először megpillantják és felpróbálják a személyre szabott ékszert.”

Mit?

Ha elhatároztuk, hogy ékszert vásárolunk, a következő lépés, amit meg kell határozni, hogy pontosan mit fogunk keresni. Nyakláncot? Karkötőt? Gyűrűt? Medált? Brost? Fülbevalót?

Az egyes ékszerekhez természetesen különleges jelentések is kapcsolódnak, gondoljunk csak egy gyűrűre.

Ezek mellett persze ott vannak még azok az esetek, mikor az ékszer valamit ábrázol – szívet, állatot, fát… Mindnek jelentése van, amit minden bizonnyal az is érteni fog, aki kapja az ajándékot. Így hát át kell gondolni, hogy ha ilyen típust választunk, pontosan mit is szeretnénk ezzel kommunikálni a másik felé.

Mennyiért?

Kritikus kérdés, de annál fontosabb.

Két dolog van ennek vonatkozásában, amit mindenképp szem előtt kell tartani.

Egyrészt, az ékszer állandó, örök ajándék. Ez nem csak azt jelenti, hogy minden korban jó választás, de azt is, hogy ki kell tartania. Éppen ezért rengeteg kellemetlenséget kerülünk el azzal, ha betartunk egy aranyszabályt és jó minőségű darabokat választunk.

Ugyanakkor vissza kell térni az első kérdéshez és más szempontból is meg kell határozni, hogy kit ajándékozunk meg. Egy közeli családtagnak ugyanis értelemszerűen nem olyan értékben kell gondolkodni, mint egy távolabbi barátnak.

Honnan?

Ha minden fenti kérdésre választ adtunk, eljött a valódi keresés ideje. Magunknak is könnyebbség, ha ezt rögtön szakértőknél kezdjük meg.

FEIL ékszermárka

A FEIL márka családi összefogással és a szakértelem egyesítésével született meg, ma pedig az ékszerészet legkiválóbb hazai képviselői közé tartozik.

Garanciát vállalnak ékszereik minőségére, de a választáshoz vezető úton is mindenben a vásárló segítségére vannak. Ügyfeleik medálok, fülbevalók és gyűrűk széles kínálatából választhatnak, ezen felül pedig lehetőségük van a személyre szabott ékszerek megrendelésére is.

Munkatársaik folyamatosan a vásárlók rendelkezésére állnak, így is biztosítva azt, hogy az ékszervásárlás ne csak teljesítendő feladat, de kellemes élmény is lehessen – hogy ne csak az ajándékozott, de az ajándékozó is elégedett legyen.

Képek forrása: Pexels.com; Feil.hu

Hirdetés (X)