Hogyan fiatalodjon bőröd éveket műtét nélkül?

arckezelés

Az esztétikai kezelések évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően az elvégzett eljárások biztonságosságának és magas hatékonyságának.

A technika és a tudomány fejlődésének köszönhetően egyre több lehetőség nyílik a szakembereknek a kezelési módszerek kapcsán, és végre nem kell mindig szike használatához kötni a bőrfiatalodás tematikáját.

Az egyik ilyen eljárás a Microson Pen-nel végzett HIFU kezelés. Mi ez az eljárás és milyen helyzetekben érdemes emellett letenni a voksunkat?

Milyen eredményeket várj a HIFU kezeléstől?

Egyre több nő dönt az esztétikai kozmetikai kezelések mellett. A HIFU arclifting azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik szeretnének fiatalodni, de nem kívánnak a drasztikus, szikét igénylő műtétekhez nyúlni.

Alkalmazásával mindenekelőtt a megereszkedett bőrt lehet feszesebbé, rugalmasabbá tenni, de a szemöldökívek felemelésére is tökéletesen alkalmas. A HIFU kezelés elhalványítja, vagy akár teljesen eltünteti az úgynevezett „szarkalábakat” és a nasolabialis barázdát is.

A kezelés tökéletes megoldás lehet a dekoltázs fiatalítására és feszesítésére, a toka csökkentésére vagy az arc kontúrozására. Az ultrahangos HIFU kezelés elsősorban azoknak ajánlott, akik egy non-invazív, mégis hatékony kezelést keresnek, melynek köszönhetően természetes és hosszan tartó hatást érhetnek el. Ennek köszönhetően késleltethetőek az esetleges plasztikai beavatkozások is.

Noha ez egy nem invazív eljárás és biztonságosnak tekinthető, bizonyos ellenjavallatok mégis akadnak a végrehajtása kapcsán. Ezek közé tartozik többek között a daganatos betegségek, a gyulladásos elváltozások kifejezetten ez eljárás helyén, a terhesség és szoptatás, a szívbetegségek, az epilepszia, a fém implantátumok a kezelendő területnél.

Rendkívül fontos, hogy a kezelést minden esetben megelőzi a bőr állapotának részletes felmérése és egy konzultáció a pácienssel.

Mi az a HIFU eljárás?

HIFU kezelés neve az angol nyelvből származik, és azt jelenti, hogy nagy intenzitású fókuszált ultrahang. Ez egy olyan eljárás, amelyet esztétikai orvosi rendelőkben és kozmetikai szalonokban végeznek. Főleg az arc és a nyak bőrén alkalmazzák, annak kisimítása, a feszesség javítása vagy a ráncok csökkentése érdekében.

Ez a nagy energiájú ultrahanghullám használatának köszönhető, amely képes behatolni a szövetek közé. Az eljárás során a bőr különböző rétegeiben apró, kontrollált hősérülési pontok jönnek létre létre 4,5 mm, 3,0 mm és 1,5 mm mélységekben.

A termikus jelenség miatt a hőmérséklet 60-70 Celsius-fokos szintre emelkedik, ami azonnali szövetfeszesítést eredményez, illetve a szervezetünk egy természetes, intenzív rekonstrukciós folyamat végrehajtásával reagál. Bőrünk belsejében így átható regenerációs metódusok mennek végbe, miközben a külső réteg sértetlen marad.

A terápia rendkívül hatékony, a hatások leginkább az új kollagén termelődése és a bőr teljes regenerációja után, azaz körülbelül 2-3 hónap elteltével láthatók, miközben az eredmény legalább 12 hónapig tart. A kezelés leghamarabb félév múlva természetesen ismételhető.

A HIFU kezelés nem jár fájdalommal, utána azonnal visszatérhet szokásos tevékenységeihez és sminkelhet is. Felépülési idővel nem kell számolni, mivel nem okoz sérülést a bőrfelszínen. A kezelés mellékhatásaként legfeljebb néhány órán át tartó bőrpír, minimális duzzanat jelentkezhet. A kezelés nem jár fájdalommal.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)