Kitűnő választás egy korszerű akkus sarokcsiszoló

akkus sarokcsiszoló

Bizonyára nem sokaknak kell bemutatni, hogy milyen sokoldalú egy akkus sarokcsiszoló. Inkább azt érdemes fejtegetni, hogy miért lehet jobb egy ilyen gép kiválasztása, mint pl. egy vezetékes változaté, de az is kérdéses, hogy hová fejlődhet még ez a technológia a jövőben?

Az akkus sarokcsiszoló szabadabb felhasználása

A munkafolyamatok tekintetében nincsenek kötöttségek vezetékek formájában. Biztonságosabb használatot tesz lehetővé, mert a munkába bárhol és bármikor belevághatunk, viszont a hosszabbító kábelbe nem, mivel nincs rá szükség az akkus kivitel miatt.

Az ilyen figyelmetlenségek, sajnos a profikkal is előfordulhatnak főként akkor, ha egész nap kénytelenek flexszel dolgozni. Mit várunk egy akkus sarokcsiszolótól? Legalább olyan teljesítményt, mint a vezetékes társaiktól.

Ebben pedig jelesre vizsgáznak az olyan gyártók termékei, mint pl. a Makita vagy a HiKOKI. A funkciójukat tekintve ugyanúgy használható különféle anyagok darabolására, csiszolására, mint a vezetékes modellek.

Oké, de a vezetékes az olcsóbb!

Sajnos sokan nem vagyunk hajlandóak a feltüntetett ár mögé pillantani. Bizony olcsóbb egy hagyományos elektromos változat, de ehhez még szükség lesz egy hosszabbítóra is, amiből egy jobb minőségű nagyjából annyiba kerül, mint amennyivel meg kéne toldani az akkus sarokcsiszolóra szánt összeget.

Ebben az esetben most nem azokra az eszközökre és kiegészítőkre gondolunk, amiknek az üvöltő hangjára vasárnap hajnalban felriadunk, mert a szomszéd elkötelezte magát a DIY mozgalom hitvallása mellett.

Egy minőségi vezetékes sarokcsiszoló sem olcsó, köszönhetően a felépítésének és a beépített funkcióknak. Az akkus sarokcsiszoló mellett szól továbbá az akkus kivitelezés minden előnye, ami korlátlan hatókörű felhasználást jelent. Nem áll fent a veszélye annak, hogy a gép bekapcsolása lecsapja a biztosítékot.

Többek között ebből a célból fejlesztették ki a lágyindítást funkciót, amivel már minden valamire való modell rendelkezik. Ez az akkus sarokcsiszolók esetében is hasznos, mivel a gép nem pörög fel azonnal a maximális fordulatszámra azt kockáztatva, hogy a használója véletlenül elejtheti azt.

Akkus sarokcsiszolók felhasználás szerint

A sarokcsiszolók tárcsaméret szerint kategorizálhatóak. A kis flexek 115-125 mm tárcsaméret befogadására képesek. Népszerűek a víz- és villanyszerelők körében. A közepes akkus sarokcsiszolók (150 mm tárcsa) inkább azon szakemberek választása, akik nap mint nap kénytelenek használni ezeket az eszközöket.

A kétkezes nagy gépekkel (180-230 mm tárcsa) építkezéseken, a nehéz- és olajiparban vagy a haszongépjárműgyártásban találkozhatunk.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)